Močno počilo na trzinski obvoznici: Zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v drugo vozilo

Včeraj, nekaj minut pred 23.30 uro je na trzinski obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo, ko je voznik, ki je vozil v smeri proti Domžalam, zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal čez robnik in zelenico na nasprotno smerno vozišče ter trčil v nasproti vozeče vozilo, ki je peljalo proti Ljubljani. V nesreči sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe in bili prepeljani v UKC Ljubljana.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 23.22 uri obveščeni, da sta na trzinski obvoznici v smeri Ljubljane trčili dve osebni vozili. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Domžale, posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter nudili pomoč policistom z razsvetljavo kraja dogodka. Reševalci so poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Domžal, zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem sta se voznika in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovali. V postopku je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju, vozniku začetniku, pokazal 0.19 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi odpravljanja posledic in ogleda kraja prometne nesreče, je bilo smerno vozišče proti Ljubljani dlje časa zaprto za ves promet.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi