Močno deževje na območju Domžal ponovno povzroča nevšečnosti, voda zalila več objektov

Močno deževje, ki je okrog 12.30 ure zajelo Osrednjo Slovenijo, je na območju občine Domžale ponovno povzročilo nevšečnosti, saj je meteorna voda zalila kar nekaj objektov. 

Tudi danes, se je ob močnejšem nalivu, ki je domžalsko občino zajel okrog 12.30 ure, zgodil dokaj podoben scenarij, kot pred dvema dnevoma, ko je na območju Domžal zalilo dvainštirideset objektov, na terenu pa so bile takrat vse gasilske enote Gasilske zveze Domžale. Zaradi poplavljanja meteorne vode, je bilo danes že aktiviranih več gasilskih enot, ki so posredovale v Prodajnem centru Breza, kjer je poplavilo McDonalds, v Zdravstvenem domu Domžale, Domu upokojencev Domžale, stolpnici na ulici Matije Tomca ter na več stanovanjskih objektih na Brdu pri Ihanu, v Selu pri Ihanu, Dobu, Študi in Depali vasi. Gasilske enote so izvajale črpanje vode iz kletnih prostorov, umikale imovino iz kleti, ter izvajale sanacijo po poplavi.

Nalivi so nevšečnosti povzročili tudi v občinah Trzin, Lukovica in Kamnik, kje je v naselju Šmarca strela zanetila požar na ostrešju.

Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi