Močni nalivi povzročili nevšečnosti tudi v domžalski občini

Močni nalivi, ki so ponoči zajeli državo, so povzročili kar nekaj težav tudi v občini Domžale, saj je voda zalila kar nekaj kletnih prostorov stanovanjskih hiš. Največ nevšečnosti so nalivi povzročili v južnem delu občine Domžale.  Proti jutri pa so gasilci dobili obvestilo, da je poplavila Pšata na Pšati in v Dragomlju. 

Ob 2.39 uri so posredovali gasilci PGD Ihan, saj je voda zalila stanovanjski hiši na Taboru in v Goričici pri Ihanu. Gasilci CPV Domžale os posredovali na Ljubljanski cesti v Domžalah, kjer je zaradi zamašenega odtoka voda s terase zalivala stanovanje v stanovanjskem bloku. Gasilci so proti jutru posredovali  v Dragomlju saj je voda zalila tamkajšnje podjetje Bent d.o.o. ter še kletne prostore v petih stanovanjskih hišah.  Gasilci PGD Stob-Depala vas so posredovali tudi v Depali vasi, kjer je voda zalila klet stanovanjske hiše.  V Selu pri Ihanu je ponoči voda odnesla tudi del cestišča.

V naseljih Pšata in Dragomelj je okrog 6. ure zjutraj poplavila Pšata. Trenutno je na terenu 80 gasilcev iz domačega društva PGD Pšata-Dragomelj in iz sektorja Domžale. Ostale gasilske enote iz domžalske občine pa so v pripravljenosti.

Stanje bomo spremljali še naprej in vas seznanjali.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Roman Lazar
Komentarji uporabnikov
Tagi