Močna eksplozija v Študi. Ena oseba poškodovana.

Danes, okrog 9. ure zjutraj je v Študi prišlo do močne eksplozije. V eksploziji se je huje poškodoval 86-letni stanovalec, ki je bil zaradi opeklin odpeljan v UKC Ljubljana. Do požara ni prišlo.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 9.16 uri obveščeni o eksploziji v Študi. Ob prihodu na prizorišče eksplozije so nemudoma že izven objekta opazili starejšo osebo, ki je bila v oskrbi reševalcev NMP Domžale. Oseba je v eksploziji utrpela opekline in bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Po prvih ugotovitvah naj bi do eksplozije prišlo na Študljanski cesti 48 v večji, ločeni in samostojni leseni lopi poleg stanovanjskega objekta. Vzrok eksplozije naj bi bil uhajanja plina iz jeklenke. V trenutku, ko je starejša oseba skušala v prostoru prižgati plinski gorilnik, je prišlo do nenadne močne eksplozije, ki je povzročila izjemno razdejanje. V eksploziji do požara ni prišlo. Preiskava še poteka.

Poklicni gasilci gasilske enote CZR Domžale so pregledali notranjost in zunanjost objekta ter iz prostora odnesli nevarne snovi. Dve plinski jeklenki z gorilnikom so umaknili na varno. Pregledali so še morebitne nevarnosti v objektu in zavarovali zunanjost. Pomagali pa so tudi pri reševanju kokoši iz lesenega kurnika in njihovi začasni premestitvi v zabojnike.

Na kraju so posredovali NMP Domžale, policisti PP Domžale, gasilci CZR Domžale in PGD Študa.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je po do sedaj znanih podatkih, 86-letni stanovalec nahajal v garaži objekta, kjer je bila tudi plinska jeklenka. Iz doslej še neznanega razloga je plinska jeklenka eksplodirala pri tem pa poškodovala pomožni objekt, delno stanovanjsko hišo, ter tri osebna vozila. Stanovalec je huje poškodovan, vendar po prvih podatkih njegovo življenje naj ne bi bilo ogroženo. Policisti so opravili ogled kraja in zbirajo obvestila za ugotovitev vseh okoliščin dogodka, o vseh znanih dejstvih pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Petra Petravič; Foto: CZR Domžale

Tagi