Močan veter odkrival dele streh in podiral drevesa tudi v domžalski občini

Gasilci v občini Domžale posredovali na 26 lokacijah

Nevihtna linija, ki se je v četrtek popoldan, 18. avgusta 2022, iznad Italije pomikala čez Slovenijo, je predvsem v osrednjem delu države povzročila močne vetrovne sunke. Močan veter je na območju občine Domžale odkrival posamezne dele streh na industrijskih in stanovanjskih objektih, podiral drevesa, ki so padala na objekte, preko cestišč in železnice. Pri odpravljanju posledic močnega vetra je s strehe padla občanka in se poškodovala.

Poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič nam je povedal, da so gasilske enote vključene v javno gasilsko službo občine Domžale posredovale na 26 lokacijah v občini Domžale: “Na intervenciji, ki je potekala od 15:01 do 20:40 ure je sodelovalo 14 gasilskih enot, s 26 vozili in 136 operativnimi gasilci. Na intervenciji so gasilci odstranjevali dele ostrešja, začasno prekrivali strehe s folijo, prekrivali strehe s kritino, razžagovali in odstranjevali podrta drevesa ter v enem primeru nudili pomoč enoti NMP Domžale pri oskrbi in transportu poškodovane občanke, ki je padla s strehe in se poškodovala.”

Poklicna gasilska enota CZR Domžale je z vozilom ALK (avtolestvijo) in posadko sodelovala tudi pri odpravljanju posledic na območju občine Moravče, v večernih urah pa tudi na območju Mestne občine Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: PGD Radomlje; PGD Jarše-Rodica

Tagi