Menjala pnevmatiko na kombiju, medtem pa je vanj silovito trčil vlačilec

Veliko srečo v nesreči sta minulo noč imela državljana Romunije, ki sta na štajerski avtocesti, približno dva kilometra pred izvozom za Blagovico, v smeri proti Domžalam, na odstavnem pasu menjala pnevmatiko na kombiniranem vozilu, saj ju je spregledal poljski voznik vlačilca, ki je kljub zaviranju silovito trčil v kombinirano vozilo, le-to nato odbilo in pred seboj uničilo približno 60 metrov varovalne ograje ter na koncu pristalo na travniku. V nesreči je eden izmed udeležencev utrpel lažje poškodbe, nastala pa je velika materialna škoda.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki je posredovala na kraju nesreče, nam je povedal, da so bili o njej obveščeni ob 22.29 uri. Takoj po prihodu so najprej protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, oskrbeli sopotnika iz kombiniranega vozila, ki je po rokah utrpel ureznine, reševalci NMP ZD Domžale pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še odklopili akumulatorja na vozilih ter iz rezervoarja kamiona prečrpali približno 500 litrov goriva. Kljub temu, da je bil tudi vlačilec močno poškodovan, po trku ga je vrlo na travnik ter prednji del v nasprotno smer vozišča, do iztekanja goriva ni prišlo. Popolnoma uničeno pa je bilo tudi kombinirano vozilo, ki je po trku prebilo približno 60 metrov varovalne ograje in pristalo na travniku, iz njega pa je razmetalo tovor, ki sta ga vozila Romuna. Oba sta imela veliko srečo v nesreči, saj bi bile lahko posledice tega silovitega trka tragične.

V času intervencije, ta je trajala dobre tri ure in sicer so jo zaključili ob 01.35 uri, je bil na tem odseku avtocesto za promet odprt samo vozni pas, potem pa so zaradi odstranjevanja obeh vozil, ki sta bili v nesreči popolnoma uničeni, delavci Darsa zaprli celotni odsek avtoceste. Na kraju nesreče je posredovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi