Med Trojanami in Vranskem trčila tovornjaka, štajerska avtocesta proti Mariboru je bila dlje časa zaprta

Danes nekaj po 18.30 uri je na štajerski avtocesti na relaciji Trojane – Vransko, okrog 500 metrov pred izvozom za Vransko, prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in PGE Celje. Zaradi nesreče je bila dobre dve uri zaprta štajerska avtocesta pred priključkom Vransko proti Mariboru. Zaprt je bil tudi uvoz Trojane v obe smeri. V nesreči na srečo nihče ni bil poškodovan, je pa nastala velika materialna škoda.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh tovornih vozil približno 500 metrov pred izvozom za Vransko, obveščeni danes ob 18.47 uri. Tako po prihodu so skupaj s celjskimi poklicnimi gasilci najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje, nudili razsvetljavo ter odpravljali posledice nesreče, saj je eno kombinirano vozilo, ki je bilo naloženo na enem izmed tovornih vozila za prevoz vozil, pri trku padlo na vozišče.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi do trka prišlo v času, ko je vozniku tovornega vozila, ki je prevažal sojo, med vožnjo počila guma, zaradi tega je zapeljal na odstavni pas in se lotil menjave gume. Takrat je voznik drugega tovornega vozila za prevoz vozil, trčil v njegovo desno stran prikolice, pri tem pa je eno kombinirano vozilo padlo na vozišče. Poleg kombiniranega vozila je nastala velika materialna škoda tudi na obeh tovornih vozilih. Prav tako se je zaradi trka na cestišče razsulo nekaj soje.

Na intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili in osem poklicnih gasilcev PGE Celje z dvema voziloma. Korošec nam je še povedal, da je bila današnja intervencija že 94 intervencija njihove izmene, skupaj pa so poklicni gasilci v letošnjem letu posredovali že na 366 intervencijah.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi