Med Trojanami in Blagovico trčilo dvanajst vozil, dve osebi poškodovani

Danes ob 7.40 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na štajerski avtocesti in sicer na relaciji med Trojanami in Blagovico, v smeri proti Ljubljani. Po podatkih policije je bilo v prometni nesreči udeleženih 12 vozil, dve osebi pa sta utrpeli telesne poškodbe. Zaradi prometne nesreče je bilo smerno vozišče proti Ljubljani nekaj časa zaprto za ves promet.

Martin Juteršek, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreče na štajerski avtocesti, na relaciji med Trojanami in Blagovico, v smeri proti Ljubljani, obveščeni ob 7.40 uri. Takoj po prihodu so  najprej protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče razlitih tekočin. V nesreči, v kateri je bilo udeleženo dvanajst vozil, sta dve osebi utrpeli poškodbe, reševalci pa so ju prepeljali v UKC Ljubljana. Juteršek nam je še povedal, da so bili ob prihodu gasilcev vsi udeleženci v prometni nesreči že izven svojih vozil. Na intervenciji je posredovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili, dva poklicna gasilca ACB Vransko z enim vozilom in devet poklicnih gasilcev PGE Celje z dvemi vozili.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je bilo z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovljeno, da sta se na omenjenem odseku pripetili dve prometni nesreči in sicer v prvi nesreči so bila udeležena 4 osebna vozila, povzročitelj omenjene nesreče pa je bil drž. Avstrije, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozila pred seboj. Slednja so se zaradi jutranje konice in zgostitve prometa ustavljala v koloni. V drugi nesreči, ki se je zgodila za že opisano, pa je bilo udeleženih 8 osebnih vozil, 3 vozniki med njimi so bili povzročitelji nesreče in sicer dva zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, eden pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe (1 voznica in 1 sopotnica v vozilu). Promet je na omenjenem odseku avtoceste zoper stekel ob 10.40 uri.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi