Med Šentjakobom in Domžalami trčila tovorno in osebno vozilo

Nekaj po 18. uri je na štajerski avtocesti med izvozoma Šentjakob in Domžale, v smeri proti Celju, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. V nesreči je nastala večja materialna škoda, nekaj časa pa je bil na tistem odseku zaprt vozni pas.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj s Gasilsko brigado Ljubljana, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči tovornega in osebnega vozila na štajerski avtocesti med priključkoma Šentjakob in Domžale obveščeni ob 18.15 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter razsvetljevali kraj prometne nesreče. Reševalci NMP Ljubljana so voznika osebnega vozila, ki je utrpel lažje poškodbe, prepeljali v UKC Ljubljana.

Po besedah Korošca sta bila vlačilec in osebno vozilo po trku obstala dobrih petdeset metrov narazen, na cestišču pa je bilo razmetanih nekaj stvari, ki so zaradi trka padli iz vlačilca. Zaradi prometne nesreče je bil na tistem odseku zaprt vozni pas, zaradi česar so nastajali manjši zastoji.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je voznik osebnega vozila vozil preblizu levega roba vozišča in zato trčil v odbojno ograjo, od tam ga je odbilo v desno, kjer je trčil še v zadnji del tovornega vozila. Voznik avtomobila je po tem še nekajkrat trčil v odbojno ograjo, nato pa obstal na odstavnem pasu. V nesreči se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi