Med nogometno tekmo v Domžalah vlomili v garderobo nogometašev Olimpije

Včerajšnji nogometni spektakel v Domžalah med NK Kalcer Radomlje in NK Olimpijo je na domžalski stadion privabil veliko število gledalcev. Vendar pa si niso vsi prišli ogledati tekmo, saj so neznani storilci v času, ko so se nogometaši na zelenici borili za točke, vlomili v garderobo nogometašev ljubljanske Olimpije in jim odtujili kar nekaj predmetov.

Veselje nogometašev ljubljanske Olimpije po zmagi s 4:1 ni trajalo dolgo, saj so po povratku v njihovo garderobo ugotovili, da so jim med tekmo vlomili nepridipravi in jim odtujili denarnice, mobilne telefone in še marsikaj.

Kot je za naš portal povedal Vinko Stojnšek iz Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti včeraj okrog 21.20 ure obveščeni o vlomu v garderobo v Športnem parku v Domžalah. Neznani storilci so odtujili več mobilnih telefonov, nakit, gotovino, drese, športno opremo … Po prvih ocenah so ob tem oškodovali 13 oseb in nogometni klub za okoli 6.000 evrov (materialna škoda še ni dokončna). Po besedah Stojnška naj bi bilo kaznivo dejanje storjeno med 19. in 21. uro. Storilci še niso odkriti. Policisti s preiskavo še nadaljujejo. O vseh ugotovitvah in zbranih obvestilih bo obveščeno tožilstvo.

Neljubi dogodek globoko obžalujejo tudi v Nogometnem klubu Kalcer Radomlje, ki je bil organizator tekmovanja. Kot so sporočili v izjavi za javnost, je bilo na tekmi varovanje organizirano v skladu z varnostnim načrtom. V klubu obsojajo dogodek in obžalujejo, da je prišlo do tega, obenem pa želijo, da se odtujena lastnina igralcem in klubu vrne. Zato bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da pripomorejo k čim hitrejši razrešitvi zadeve, so še sporočili iz NK Kalcer Radomlje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Lado Vavpetič
Komentarji uporabnikov
Tagi