Med Malo Loko in Študo mlajši voznik z avtom pristal na strehi v grabnu

Minulo noč nekaj po 22.30 uri na je krajevni cesti med naseljiva Mala Loka in Študo mlajši voznik z osebnim vozilom zaradi zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, podrl zaščitno ograjo proti divjati in pristal na strehi v grabnu tik pred avtocesto. Voznik in njegov mladoletni sopotnik sta v nesreči utrpela lažje poškodbe, reševalci pa so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je posredovala na kraju prometne nesreče, nam je povedal, da so bili o njej obveščeni ob 22.38 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, razsvetljevali kraj prometne nesreče in s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa ter ga potegnili na cesto. Reševalci NMP Domžale so na kraju oskrbeli poškodovana udeleženca ter ju v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Vozilo je popolnoma uničeno.

Po besedah Korošca je voznik s ceste zapeljal na ovinku v bližini Plinarne, vozilo je v nadaljevanju na strehi pristalo v nekaj metrov oddaljenem grabnu tik pred avtocesto, pri pa tem je voznik z vozilom podrl več metrov zaščitne ograje proti divjadi. Na srečo vozilo ni pristalo na bližnji avtocesti, kar bi se tudi lahko pripetilo, v kolikor bi vozilo v času, ko je zapeljalo s ceste, dvignilo bolj v zrak. Na kraju so bili prisotni tudi ljubljanski prometni policisti.

Na kraju nesreče je posredovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi gasilskimi vozili, je bila pa bo besedah Korošca to že 310 intervencija poklicnih gasilcev CZR Domžale v letošnjem letu.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je do nje prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo se je pri tem prevrnilo in ga je odneslo izven vozišča v jarek. Pri tem sta bila lažje poškodovana voznik in potnik v vozilu. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi