Med Krtino in Lukovico zagorelo kombinirano vozilo

Danes okrog 16.45 ure je na štajerski avtocesti med Krtino in počivališčem Lukovica zagorelo kombinirano vozilo. Gašenja požara se je takoj, ko ga je opazil, z gasilniki lotil voznik, dokončno pa so ga pogasili gasilci CZR Domžale.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru kombiniranega vozila znamke Peugeot na štajerski avtocesti med Krtino in Lukovico obveščeni ob 16.44 uri. Že pred njihovim prihodom se je gašenja požara z gasilnikom na prah lotil voznik, ki je med vožnjo opazil dim ter takoj na odstavnem pasu ustavil vozilo. Prav tako je odklopil tudi akumulator na vozilu. Dokončno so požar pogasili poklicni gasilci, ki so tudi zavarovali kraj požara. V nadaljevanju so gasilci vozilo umaknili iz avtoceste na počivališče Lukovica, kjer so ogled opravili še policisti. Požar je popolnoma uničil motorni del vozila. Po vsej verjetnosti je do požara prišlo zaradi napake na elektrini napeljavi.

Ob tej priložnosti velja spomniti, da je priporočljivo imeti gasilni aparat v vozilu, kot v omenjenem primeru, saj je voznik takoj, ko je opazil dim, pričel z gašenjem ter s tem preprečil, da bi ogenj na vozilu povzročil še večjo škodo. V takšnih primerih je zelo dragocena vsaka sekunda.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi