Med guganjem se je fantek tako nesrečno zapletel v vrv, da so ga reševali poklicni gasilci

Nenavadna nezgoda se je danes nekaj pred 18. uro pripetila nič hudega slutečemu fantku na Viru pri Domžalah, ko se je na domačem vrtu usedel na otroško gugalnico in se predal razposajenemu guganju. Med guganjem se je z nekaterimi deli telesa tako zapletel v vrv, da so mu na pomoč priskočili poklicni gasilci CZR Domžale.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so ob 17.55 uri prejeli obvestilo, da je na vrtu stanovanjske hiše na Bukovčevi cesti na Viru pri Domžalah prišlo do nezgode med guganjem z gugalnico na krožnik. Med guganjem se je fantek z nekaterimi deli telesa močno zapletel v vrv, da je ostal ujet. Ker mu domači niso mogli pomagati, so na pomoč priskočili poklicni gasilci, ki so s tehničnim posegom rešili fantka iz objema vrvi ter ga predali v oskrbo reševalcem NMP ZD Domžale. V nenavadni nezgodi fantek na srečo ni utrpel nobenih poškodb.

Prestrašenemu fantku so gasilci izročili plišastega medvedka, ki je poskrbel za tolažbo. Poklicni gasilci so se pred kratkim »kadrovsko« okrepili z novimi sodelavci, ki imajo na intervencijah posebno nalogo. Plišasti medvedki se s poklicnimi gasilci vozijo v intervencijskih vozilih in pomagajo pri tolažbi otrok, ki so udeleženi ali pa prisotni kot priče v raznih nesrečnih dogodkih.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi