Med čiščenjem prostorov se je na občana prevrnila dvotonska stružnica

Mengeški gasilci, ki so že nekaj dni polno zaposleni z odpravljanjem posledic katastrofalnih poplav, so danes proti večeru posredovali na Hribarjevi ulici v Mengšu, kjer je prišlo do delovne nesreče, saj se je med čiščenjem prostorov zaradi poplav na 45-letnega občana prevrnila dvotonska stružnica. Slednji je utrpel hujše poškodbe, po podatkih policije pa je njegovo življenje ogroženo.

Gasilci PGD Mengeš so poziv o delovni nesreči prejeli ob 18.36 uri, ob njihovem prihodu na kraj nesreče, pa je bil občan neodziven. Z ekipo bolničarjev so občana oskrbeli do prihoda reševalcev NMP ter s tehničnim posegom stabilizirali stružnico. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik. V nadaljevanju so gasilci reševalcem pomagali pri oskrbi poškodovanega občana, ter ga z zajemalnimi nosili prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Dogodek je obravnavala tudi policija.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana v zvezi z delovno nesrečo v Mengšu povedala, da je bilo po do sedaj znanih podatkih ugotovljeno, da je 45-letnik pri čiščenju kletnih prostorov zaradi poplav, premikal težji stroj: “Pri tem je stroj zdrsnil s transportnih vozičkov in padel na moškega. V nesreči se je moški huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Po doslej znanih podatkih je njegovo življenje ogroženo. Policisti z ogledom kraja znakov kaznivega dejanja niso ugotovili, o okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.”

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Tagi