Martinova bilanca: Sprl in stepel se je s prometnimi znaki

Velikokrat v črni kroniki prebiramo, da je zaradi spora med dvema posameznikoma ali v kakšni skupini prišlo do pretepa. Najpogosteje se to pripeti pod vplivom preveč popite rujne kapljice. Se pa med takšni razgrajači sem ter tja znajdejo tudi posamezniki, ki so se sposobni skregati tudi s predmeti. En takšen primer se je minulo noč pripetil v Domžalah. 

Kaj je bil vzrok, da se je nekdo ali pa morda skupina posameznikov na Ljubljanski cesti v Domžalah spravila na prometne znake, nam ni znano, je pa možno, da je vse skupaj posledica preveč popitega alkohola, ki je nekomu močno udaril v glavo. Po videnem so najslabše odnesli prometni znaki, saj na relaciji med Policijsko postajo Domžale in Češminovim parkom skorajda ni prometnega znaka, ki bi stal pokonci. Vsi so namreč izruvani ali pa polomljeni.

Opravičila za to, da je bila včeraj Martinova sobota, ni. Sveti Martin pri tem namreč nima nič, kljub temu, da je včeraj na mnogih koncih spreminjal mošt v vino. Blaženi škof Slomšek je zapisal, da če se ga pije po pameti, je zdravilo. Če pa se ga pije preko mere, je pa strup. Tega, ki je to počel danes gotovo boli glava. Pa ne samo njega, temveč tudi upravljavca cest, ki bo moral odpraviti škodo. Bi pa temu silnemu možakarju svetovali, da mogoče poprime za kramp in lopato. Moči v rokah ima očitno več kot dovolj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi