Kronika PP Domžale: Zbijal po vratih avtomobila občanke in jo zmerjal, nato pa še po vratih njenega stanovanja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 7. 2021 do 25. 7. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, v postopkih pa so imeli tudi več vinjenih voznikov, katerim je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, pa sta ostala brez mopeda in osebnega vozila, saj sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so obravnavali tudi tatvino udarnega kladiva in tatvino goriva iz tovornega vozila. Prav tako so v dveh primerih posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. V enem primeru je je kršitelj z pestjo udarjal po vratih avtomobila občanke in jo pri tem zmerjal z žaljivkami. Zatem je kršitelj odšel s kraja, nato pa se je vrnil in pričel zbijati še po vratih stanovanja občanke ter jo pri tem zmerjal. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je NN voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil podatke oškodovancu. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE Z UDELEŽBO ŽIVALI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila trčil v psa, ki je pritekel s dvorišča na cesto. Na vozilu oškodovanca je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. V prometni nesreči se udeleženec ni telesno poškodoval. Policisti bodo lastniku psa naknadno izdali plačilni nalog.

21. 7. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika mopeda brez nameščenih registrskih tablic. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da voznik moped vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti moped zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed voznikov. Na kraju se nihče od udeležencev prometne nesreče ni telesno poškodoval. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 900 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

21. 7. 2021 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 7. 2021 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

22. 7. 2021 – KRŠITEV ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so bili obveščeni o kršenju Zakona o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj z pestjo udarjal po vratih avtomobila občanke in jo pri tem zmerjal z žaljivkami. Zatem je kršitelj odšel s kraja, nato pa se je vrnil in pričel zbijati po vratih stanovanja občanke ter jo pri tem zmerjal. Zaradi tega so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog.

22. 7. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO KOLESARKE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarke. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči udeležena le kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti, izgubila oblast nad svojim kolesom in pri zavijanju padla po tleh. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahke telesne poškodbe. Na kolesu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 20 EUR. Policisti bodo povzročiteljici prometne nesreče naknadno izdali plačilni nalog.

23. 7. 2021 – TATVINA UDARNEGA KLADIVA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini udarnega kladiva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v eni od trgovin na območju Domžal 13. 7. 2021 odtujil brezkrtačno vrtalno kladivo znamke Metabo. Po zbranih obvestilih bo o tatvini obveščeno pristojno tožilstvo.

24. 7. 2021 – KRŠITEV ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so bili obveščeni o kršenju Zakona o varstvu javnega reda in miru. Na kraju so policisti ugotovili kršitev Zakona o varstvi javnega red in miru ter prekrška po Zakonu o prepovedanih drogah. Po prejeti analizi bodo policisti zoper kršitelja izvedli prekrškovni postopek.

24. 7. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNJAKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini griva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču AC. N kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila, odprl pokrov rezervoarja in iz njega iztočil 450 litrov nafte ter s tem lastnika oškodoval za 600 EUR. O zadevi bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

25. 7. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti vozilo zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi