Kronika PP Domžale: Zasegli večjo količino tablet, namenjenih preprodaji

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 4. 2021 do 25. 4. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve prometni nesreči. V enem primeru, v katerem so bila udeležena tri osebna vozila, je prišlo do materialne škode, eden izmed udeležencev pa je vozil pod vplivom alkohola. V drugem primeru je bil v nesreči udeležen otrok, ki je s skirojem zapeljal na mastni madež na vozišču, pri tem pa izgubil nadzor nad skirojem, padel po tleh in se lahko telesno poškodoval. Policisti so obravnavali tudi tatvino neregistriranega vozila, vlom v gradbeni zabojnik, eni osebi pa so zasegli večjo količino tablet, za katere ni znal pojasniti izvora, namenjene pa so preprodaji. Policisti so obravnavali tudi delovno nezgodo občana, ki je med obrezovanjem drevja omahnil 3 metre v globino. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 4. 2021 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO TER VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
V Domžalah se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje vozila na prekratki varnostni razdalji. Nihče od udeležencev ni utrpel telesnih poškodb, na vozilih pa je nastalo za okoli 7.000 eur materialne škode. Pri postopku so policisti ugotovili tudi, da je eden izmed udeležencev vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar je bilo kršitelju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov kršiteljem izdali plačilne naloge.

20. 4. 2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA VOZILA
V okolici Blagovice je storilec odtujil parkiran, odklenjen in nevozen osebni avtomobil znamke Mitsubishi Pajero Pinin, modre barve, leto izdelave 2002.

21. 4. 2021 – DELOVNA NEZGODA
V Lukovici pri Domžalah je občan v okolici doma obrezoval drevesa, pri tem pa si pomagal z lestvijo. Ko je sestopal z lestve mu je spodrsnilo ter omahnil okoli 3 metre v globino, kjer je negiben obležal. Na kraj so prišli reševalci ZD Domžale, ki so poškodovanega oskrbeli nato pa ga odpeljali na nadaljnji pregled v UKC Ljubljana.

22. 4. 2021 – NAJDENO MOŠKO KOLO
Policisti so prejeli obvestilo o najdenem zapuščenem kolesu v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da gre za moško treking kolo znamke Nakamura, belo črne barve, ki se je že nekaj dni nahajalo pri eni izmed hiš v Radomljah. Kolo je bilo pripeljano na policijsko postajo in bo odpeljano na FURS, v kolikor ne bo ugotovljen lastnik.

24. 4.2021 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik na območju Domžal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil tekom noči pristopil do gradbenega kontejnerja, kjer je z NN primernim orodjem in na vzvod odprl vrata zabojnika ter iz notranjosti odtujil več kosov delovnega orodja. Materialna škoda znaša 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.4.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO OTROKA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je bil udeležen in poškodovan otrok. Ugotovljeno je bilo, da je otrok na skiroju zapeljal na mastni madež na vozišču, pri tem izgubil nadzor nad skirojem, padel po tleh in se lahko telesno poškodoval. V času dogodka je bila poleg otroka prisotna mati, ki je otroka tudi odpeljala na UBKC Ljubljana.

25.4 2021 – ZASEG TABLET
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela pri sebi večjo količino tablet, za katere ni znal pojasniti izvora, namenjene pa so preprodaji. Tablete so mu bile zasežene, policisti pa bodo zoper osebo napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Počasi se začenja motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi