Kronika PP Domžale: Zaseg prepovedane droge in streliva

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 10. 2020 do 18. 10. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvino več koles, električnega skiroja in kolesa z motorjem. Zaradi nasilja v družini so morali policisti posredovati dvakrat, v obeh primerih pa je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Policisti so obravnavali dve prometni nesreči, v enem primeru je neznani voznik z neznanim avtom odpeljal s kraja, ne da bi nudil podatke. Pri hišni preiskavi so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge in več kosov streliva. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 10. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je v družini med sorodniki že dlje časa prihajalo do fizičnega in psihičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan na 15 dni.

13. 10. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča odtujil tam parkirano kolo z motorjem Tomos Flexer, črne barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

14. 10. 2020 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do ograjenega gradbišča, katero je ograjeno s kovinsko žično ograjo. Tam je neznanec vlomil v gradbeni zabojnik iz katerega je odtujil visokotlačni čistilec Kercher, varilni aparat Varcos in vbodno žago Makita. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 750 EUR.

15. 10. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN STRELIVA
Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge in več kosov streliva. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

15. 10. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je v družini že dlje časa prihajalo do fizičnega in psihičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil in podaljšal na 15 dni.

16. 10. 2020 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim avtomobilom zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo udeleženca ter po trčenju odpeljal s kraja, ne da bi nudil podatke. Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2020 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do trka med voznikom tovornega vozila in voznico osebnega avtomobila. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval, je pa nastala precejšna gmotna škoda. Zaradi storitve prekrška je policist izdal plačilni nalog.

16. 10. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi opisanega je bil vozniku odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

18. 10. 2020 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA IN KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja in koles. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec iz odklenjene kolesarnice v stanovanjskem bloku odtujil fantovsko otroško kolo Nakamura, Falcon, št. okvirja PTHC023003, rumeno zelene barve, moško treking kolo Head, X Shape II, črno belo zelene barve, št. okvirja 46, moško treking kolo Head, X Shape II, črno bele zelene barve, št. okvirja 51, moško treking kolo Head, X Shape II, črno bele zelene barve, št. okvirja 55 in električni skiro Xplore, XP9755 PRO, črne barve in s tem lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi