Kronika PP Domžale: Zasačenih več voznikov zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 1 2021 do 10. 1. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog več voznikom začasno odvzeli vozniška dovoljenja, v enem primeru pa je bilo vozniku zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasežen moped. Policisti so obravnavali tudi poškodovanje tuje lastnine ter beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika traktorja, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 1. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika mopeda, katerega je vozil brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zaradi  navedenega mu je bil moped na podlagi 23. člena ZPRCP zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili, da  je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

7. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 1. 2021  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 113/a čl. ZP-1 začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo poslano z obdolžilnim  predlogom na pristojno sodišče. Ker si voznik do zaključka postopka ni zagotovil  prevoza, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve.

9. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku  voznika  osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili  strokovni  pregled,  katerega  pa  je odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 1. 2021 – ODKLON PREIZKUSA ALKOHOLIZIRANOSTI, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA,   UPORABA   PRISILNIH   SREDSTEV   IN  ODREJENO  PRIDRŽANJE  DO IZTREZNITVE TER KRŠITEV ZNB
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega  avtomobila, kateri je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 113/a  čl. ZP-1 začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje in bo poslano z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ker pa ni upošteval zakonitega ukaza policistov in je v izjavi dejal,  da se bo odpeljal naprej, pri tem pa se je tudi nedostojno vedel  do policistov, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, prav tako so bila zoper njega uporabljena prisilna  sredstva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kršil tudi določila Zakona o nalezljivih boleznih.

10. 1. 2021 – POŠKODOVANJE TUJE STVARI – POŽAR NA ZABOJNIKU
Policisti so bili obveščeni o požaru kontejnerja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval zabojnik za embalažo, s tem da je povzročil požar na zabojniku, kateri je delno pogorel. S tem dejanjem je neznani storilec  oškodoval pravno osebo za okoli 500 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!!!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi