Kronika PP Domžale: Zaradi glasne glasbe ostal brez elektrike

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 11. 2020 do 22. 11. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvini, več primerov nasilja v družini, vlom v tovorno vozilo, povzročitev splošne nevarnosti, prometno nesrečo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter posredovali zaradi preglasne glasbe. V slednjem primeru so policisti na kraju ugotovili, da je kršitelj z glasno glasbo motil mir in počitek sosedov. Ker se ni odzival in zmanjšal glasbe ter ni upošteval ukaza policista, mu je bil odrejen izklop dobave elektrike v njegovem stanovanju. Kršitelj je predhodno že večkrat izvajal take prekrške in motil sosede. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 11. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše izvršil tatvino kolesa z motorjem Tomos, Flexer. Materialna škoda znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 11. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je med zakoncema prišlo do  fizičnega in psihičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in  pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil in ga podaljšal še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

17. 11. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla, na vratih, vlomil v tovorno vozilo, ter iz notranjosti odtujil več kosov akumulatorskega delovnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 11. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP-1
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je med zakoncema prišlo do fizičnega in psihičnega nasilja. Policisti so zoper osumljenca odredili pridržanje po 157/II ZKP in ga po vseh zbranih obvestilih s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek na pristojno sodišče. Preiskovalna sodnica je po zaslišanju zoper osumljenega izrekla ukrep sodne prepovedi približevanja.

20. 11. 2020 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požigu zabojnikov za smeti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec zanetil požar na enem izmed zabojnikov za smeti na ekološkem otoku, požar pa se je nato razširil še na zabojnik za steklo.  Oba zabojnika sta v celoti pogorela. Ogenj pa je poškodoval še zraven postavljen zabojnik HUMANE, parkiran osebni avtomobil VW, Golf, ter postavljen prometni znak. Požar je bil pogašen s strani gasilcev. V opisanem je nastala materialna škoda v višini okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 11. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Po trčenju je  povzročitelj nesreče s kraja pobegnil in je bil naknadno s strani policistov izsleden. V postopku z njim je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto  njegovo vozniško dovoljenje, prav tako pa je bilo zoper njega odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP. Skupna materialna škoda v zgoraj opisanem  znaša cca. 4.400 EUR. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 11. 2020 – INTERVENCIJA IN IZKLJUČITEV ELEKTRIKE
Policisti so bili obveščeni o neznosni glasni glasbi iz stanovanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj, kateri je podobne kršitve predhodno že izvajal in je bil zanje tudi kaznovan, v stanovanju poslušal zelo glasno glasbo  s katero je motil mir in počitek sosedov. Ker je bil kršitelj  neodziven, prav tako pa ni zmanjšal jakosti glasbe, je bil zaradi preprečitve nadaljevanja prekrška, na podlagi ustne odredbe in ukaza policistov odrejen izklop dobave elektrike stanovanju kršitelja. Policisti bodo v zvezi opisanega zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

21. 11. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so s hitrim testom ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Policisti  so  vozniku odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

22. 11. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil dieselsko gorivo in s tem tuje podjetje oškodoval za  okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi