Kronika PP Domžale: Založil se je z ribjimi konzervami, prometna nesreča s pobegom …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 6. 2020 do 21. 6. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali prometno nesrečo s pobegom, vlom ter več tatvin. Med njimi je bila izvedena tudi drzna tatvina, saj je storilec izvršil tatvino mobilnega telefona na posebno predrzen način. Policisti so imeli v postopku tudi dva voznika osebnih vozil in voznika tovornega vozila, pri katerih je bilo po opravljenem hitrem testu ugotovljeno, da vozijo pod vplivom prepovedanih drog. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 6. 2020 – TATVINA V TRGOVINI Z ŽIVILI
Policisti so bili obveščeni o tatvini večjega števila ribjih konzerv v trgovini z živili. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izvršili tatvin več ribjih konzerv istega proizvajalca in s tem oškodovali pravno osebo za 871,10 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 6. 2020 – DRZNA TATVINA
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec izvršil tatvino mobilnega telefona na posebno predrzen način, saj je le tega oškodovanki iztrgal iz rok in si ga protipravno  prilastil, medtem ko ga je uporabljala. Z opisanim je storilec oškodovanko oškodoval za cca. 300 EUR. Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 6. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo po opravljenem hitrem testu ugotovljeno, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih drog. Odpeljan je bil na strokovni pregled na Inštitut sodne medicine v Ljubljano. Na podlagi 113. a člena ZP-1 mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom, z udeležbo osebnega vozila in mopeda. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanje prednosti voznika mopeda, ki je trčil v osebno vozilo.  Po trčenju sta voznik mopeda in sopotnik s kraja pobegnila. Policisti so naknadno izsledili v prometni nesreči udeležen moped, za katerega pa je bilo po preverjanju ugotovljeno, da je bil odtujen. Po opravljenem ogledu in  zavarovanju sledi je bil odtujen moped vrnjen lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 6. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku tujega voznika tovornega vozila, pri katerem je bilo po opravljenem hitrem testu ugotovljeno, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih drog. Odpeljan je bil na strokovni pregled na Inštitut sodne medicine v Ljubljano. Na podlagi 113. a člena ZP-1 mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 6. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

18. 6. 2020 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so  bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka v trgovini izvršila tatvino štirih parfumov v skupnem znesku 221,46  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 6. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi zadnja vrata vlomil v tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov različnega delovnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za cca. 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 6. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi