Kronika PP Domžale: Zalezoval zunajzakonsko partnerico, nasilnež pa se je spravljal nad bivšo partnerko

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14. 2. 2022 do 20. 2. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, tatvin, zasegli prepovedano drogo, prijeli prijavo o nasilju v družini ter prijavo o zalezovanju. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je osumljeni že dlje časa zalezoval svojo zunajzakonsko partnerko. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu odvzeli prostost ter zoper njega odredili pridržanje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

14. 2. 2022 – PRIJAVA KD ZALEZOVANJA IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju zalezovanju. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni že dlje časa svojo zunajzakonsko partnerko zalezoval. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu na podlagi 157. člena ZKP odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Osumljeni je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na sodišče v Ljubljani, ki pa je zanj odredil pripor.

15. 2. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo.  Snov mu je bila proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za  prepovedano drogo bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

15. 2. 2022 – PROMETNI NESREČI I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo vsaj šestih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo na isti lokaciji do dveh ločenih prometnih nesreč. Ugotovljeno je bilo, da je je bilo v prvi  nesreči udeleženih 5 vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja, zaradi česar mu je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo. Nihče izmed udeleženih ni bil telesno poškodovan.  Nadalje je bilo ugotovljeno, da je do druge prometne nesreče  prišlo  med  dvema  tovornima  voziloma,  vzrok  pa  je  prekratka varnostna  razdalja. Ker je bil povzročitelj tuji državljan mu je bila na kraju izdana mandatna  kazen, katero je poravnal. Tudi v slednji prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Skupna materialna škoda v obeh nesrečah znaša okoli 5.000 EUR.

16. 2. 2022 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil eno registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16. 2. 2022 – TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja iz parkiranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odstranil in odtujil katalizator ter s tem oškodoval lastnika za cca 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16. 2. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo.  Snov mu je bila proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za  prepovedano drogo bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

16. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj PN zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo. Pri tem je nastala materialna škoda v skupni višini za okoli 2.000 EUR. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

17. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja. V prometni nesreči se je ena oseba lahko telesno poškodovala in je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Nastala je materialna  škoda za okoli 1.500 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

17. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika vozila, zaradi česar je prišlo do trčenja z drugim vozilom. Nastala je materialna škoda za okoli 7.000 EUR,.

17. 2. 2022 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili tekom dneva obveščeni o treh tatvinah registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s parkiranega vozila odtujil zadnjo registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za 20 EUR. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je v ločenem primeru storilec z drugega parkiranega vozila prav tako odtujil zadnjo reg. tablico in tudi tukaj oškodoval lastnika za 20 EUR. V tretjem primeru pa je storilec s parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in tako oškodoval lastnika za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18. 2. 2022 – TATVINA IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla iz prodajalne v Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz tehnične  trgovine odtujil akumulatorski udarni vrtalnik znamke Makita, model DHP482RTE, v vrednosti 350 EUR.

18. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Na relaciji Rodica – Mengeš se je zgodila prometna nesreča III. kategorije z udeležbo dveh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja, ki je izgubil nadzor nad vozilom, zaradi česar ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. V prometni nesreči so se tri osebe hudo telesno poškodovale. Eno izmed oseb so iz vozila s tehničnim posredovanjem rešili gasilci. Vsi poškodovani so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UBKC Ljubljana.

19. 2. 2022 – TATVINA ORODJA IZ LOPE
Storilec je preko noči preplezal višjo ograjo dvorišča stanovanjske hiše, pristopil do odklenjene vrtne lope ter iz nje odtujil več kosov elektro orodja in sicer električni pihalnik znamke Makita, profesionalne električne škarje za obrezovanje znamke Bosch in električni baterijski vrtalnik znamke Makita. Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 1.000 EUR.

20. 2. 2022  –  PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJA V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilje v družini, katerega nad oškodovanko izvaja nekdanji  partner. Slednjemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, katerega je tudi večkrat prekršil. Zaradi navedenega so policisti osumljenemu na podlagi 157. člena ZKP odvzeli prostost in odredili pridržanje. Osumljeni bo v naslednjih dneh priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na sodišče v Ljubljani, ki bo odločal o njegovi usodi.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi