Kronika PP Domžale: Zadušil čebele v 16 panjih

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 2. 2021 do 14. 2. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov zasegli vozili, dvema kršiteljema pa prepovedane droge. Obravnavali so tudi poskus vloma v stanovanjsko hišo, tatvino jaken v trgovini, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami ter vlom v čebelnjak, kjer je nato prišlo do pogina čebel. V slednjem primeru so policisti ugotovili, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl vrata čebelnjaka in v notranjosti zaprl tračno loputo za dovod zraka na 16 panjih. S tem dejanjem je povzročil zadušitev čebel v vseh panjih. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

8. 2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

9. 2. 2021 – VLOM V ČEBELJNAK
Policisti so bili obveščeni o vlomu v čebelnjak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata čebelnjaka. V notranjosti je na notranji in zunanji strani zaprl tračno loputo za dovod zraka  na 16 panjih ter s tem povzročil zadušitev čebel v vseh 16 panjih. Materialna škoda znaša okoli 2.100 EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, vendar pa pri pregledu notranjosti iz nje ni ničesar odtujil. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2021 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec iz trgovine odtujil dve jakni znamke Jack Wolfskin v skupni vrednosti 314,98 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 2. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli  v postopku voznika neregistriranega tovornega vozila, katerega je le ta vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo tovorno vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s  pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

12. 2. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti  izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodovala udeleženka, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 6.000 EUR.

13. 2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

13. 2. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli zaradi prekoračitve hitrosti v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo  ugotovljeno tudi, da je osebni avtomobil vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega ji je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti so voznici izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi