Kronika PP Domžale: Z ostrim predmetom porisal parkirano vozilo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 2. 2021 do 7. 2. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali prometno nesrečo, zasegli dva vozila, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zasegli prepovedane droge, obravnavali vožnjo pod vplivom alkohola ter bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je neznan voznik z neznanim ostrim predmetom porisal desno bočno stran parkiranega vozila in s tem dejanjem lastnika oškodoval za približno 700 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

1. 2 . 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi   vožnje z neprilagojeno hitrostjo s strani voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo tudi pod vplivom alkohola. Z reševalnim vozilom je bil voznik odpeljan na pregled v KC Ljubljana in je zadobil lahke telesne  poškodbe. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 10.000 EUR. Policisti bodo povzročitelju prometne nesreče naknadno izdali plačilni nalog.

2. 2. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, katerega je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2. 2. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je prekoračil hitrost vožnje v naselju in za katerega so v postopku ugotovili še, da je vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zaradi kršitve ZPrCP so policisti vozniku   izdali plačilni nalog, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim  predlogom poslali na pristojno sodišče.

3. 2. 2021 – TATVINA SNEŽNE FREZE
Policisti so bili obveščeni o tatvini snežne freze. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil snežno frezo Farmer STG6556, rdeče barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

4. 2. 2021 – PREKORAČITEV HITROSTI, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PREPOVED NADALJNJE VOŽNJE
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateri je prekoračil hitrost vožnje v naselju. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila voznik začetnik, prav tako pa je bilo ugotovljeno še, da je tovorno vozilo vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti na kraju izrekli ukrep prepovedi nadaljnje vožnje, zaradi navedenih kršitev pa bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 2. 2021  – ZASEG OSEBNEGA VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN ZASEG UKRADENIH REGISTRSKIH TABLIC – KAZNIVO DEJANJE PRIKRIVANJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil osebno vozilo z nameščenimi ukradenimi  registrskimi tablicami, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti vozniku  na kraju izdali plačilni nalog in mu na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli vozilo. Zoper njega bo podan obdolžilni  predlog na pristojno sodišče. Zaradi nameščenih ukradenih registrskih tablic, katere so mu bile odvzete, pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo.

6. 2. 2021 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je NN voznik z NN ostrim predmetom porisal desno bočno stran parkiranega  vozila in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!!!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi