Kronika PP Domžale: Z ograjenega pašnika ukradli telička

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 11. 2021 do 28. 11. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden večkrat zasegli prepovedane droge, obravnavali več prometnih nesreč, tatvin ter nasilje v družini. V eni od tatvin o kateri so bili obveščeni policisti, je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz ograjenega pašnika odtujil telička – bika in s tem lastnika oškodoval za 600€. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE PRI HIŠNI PREISKAVI
Policisti so v postopku pri hišni preiskavi zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo v zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

22. 11. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica osebnega vozila in NN voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje NN voznika, kateri je po trčenju odpeljal naprej, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna  škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri je bila proti zapisniku zasežena snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo .Snov je bila zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre  za prepovedano drogo, bo zoper osebo napisana odločba v hitrem postopku.

23. 11. 2021  –  VOŽNJA  NEREGISTRIRANEGA  VOZILA  BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23 ČL. ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne  poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da vozilo ni registrirano, na njem pa sta nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu. Na podlagi 23. čl. ZPRCP je bilo vozilo zaseženo, reg. tablici pa odvzeti. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 11. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, ki se izvaja že dalj časa. Po zbranih obvestilih so policisti   osumljencu  izrekli ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL, s tem pa se ne sme približati ali komunicirati s svojo izven zakonsko partnerico. Policisti  bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, kateri je bila proti potrdilu zasežena snov, za katero obstaja  sum, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper mladoletnika napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 11. 2021 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic, kjer je neznani storilec iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici ter s tem lastnika vozila oškodoval za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25. 11. 2021 – TATVINA ŽIVINE
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec iz ograjenega pašnika odtujil telička  – bika ter s tem oškodoval lastnika za 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25. 11. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik povzročitelj zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred njim. V prometni nesreči ni bil  nihče telesno poškodovan, materialna škoda pa znaša za okoli 700 EUR. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

26. 11. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve voznici OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed voznic. Ena izmed udeleženk je na kraju tožila za bolečinami v hrbtenici in vratu in je nato sama  naknadno iskala zdravniško pomoč. Materialna škoda na obeh vozilih znaša okoli 400 EUR. Policisti so na kraju povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

27. 11. 2021 – TATVINA AKUMULATORJEV
Policisti so bili obveščen o tatvini akumulatorjev iz semaforjev na delovišču ceste v Mengši. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz dveh premičnih semaforjev na delovišču delne zapore ceste izvršil tatvino  dveh akumulatrorjev znamke Varta in s tem podjetje oškodoval za okoli 480 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 11. 2021   –  PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi vožnje  z  neprilagojeno hitrostjo z vozilom zapeljal iz vozišča na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je trčil v garažna  vrata, nato pa je po trčenju odpeljal naprej, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Naknadno je bil izsleden tudi pobegli voznik. Med  postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Materialna škoda nastala v nesreči znaša okoli 3.000 €. Policisti  so zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov povzročitelju izdali plačilni nalog.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi