Kronika PP Domžale: Z metlo ga je udaril po glavi, da je padel po tleh in se poškodoval

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 7. 2022 do 10. 7. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali več tatvin, vlom v gostinski lokal, odtujitev električnega skiroja, v postopku pa so imeli tudi voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.77 mg/l. Obveščeni so bili o prometni nesreči in pretepu med dvema osebama. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in prerivanja, med prerivanjem pa je ena oseba pograbila metlo in z lesenim delom drugega udarila v predel glave tako, da je ta padel po tleh in se poškodoval.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 7. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik motornega kolesa in voznica avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznice osebnega vozila, zaradi česar je voznik motornega kolesa po trku padel in se poškodoval. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Policisti so na kraju povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

4. 7. 2022 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik v rezervoar vozila natočil za 49,33 EUR diesel goriva in po točenju s kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun.

5. 7. 2022 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in silo telesa skozi vrata terase vstopil v lokal ter nato z razbijanjem drugih vhodnih vrat vlomil v notranjost lokala, katerega je preiskal in odtujil gotovino. Materialna škoda znaša skupno za okoli 700 EUR.

6.7.2022 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR.

6. 7. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila tujih registrskih številk. Ugotovljeno je bilo, da je storilec tekom noči na počivališču Lukovica neovirano pristopil do parkiranega tovornega vozila tujih registrskih številk ter iz odklenjenega rezervoarja odtujil za cca 900 EUR dizelskega goriva.

6. 7. 2022 – LAHKA TELESNA POŠKODBA Z NEVARNIM PREDMETOM
Policisti smo bili obveščeni o pretepu med dvema osebama. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med dvema osebama prišlo do spora in prerivanja, med prerivanjem pa je ena oseba pograbila metlo in z lesenim delom drugega udarila v predel glave tako, da je ta padel po tleh in se poškodoval. Poškodovani je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom.

8. 7.2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.77 mg/l. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Ker si je voznik priskrbel prevoz do doma, mu pridržanje do iztreznitve ni bilo odrejeno. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8.7.2022 – POSKUS VLOMA V VOZILO
V Šentvidu pri Lukovici je storilec na vzvod skozi vrata vlomil v osebni avtomobil, notranjost pregledal, vendar z vozila ni odtujil ničesar. Na vozilu je s tem napravil za okoli 200 eur materialne škode.

9.7.2022 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
V naselju Krašce je storilec odtujil električni skiro, medtem, ko se je uporabnik skiroja zadrževal na gasilski veselici v bližini. Lastnik je oškodovan za okoli 490 eur.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi