Kronika PP Domžale: Voznik s priklopnim vozilom potegnil za seboj zapornico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 6. 2022 do 26. 6. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali več prometnih nesreč I. kategorije, tatvin in poskusov vloma. V postopku so imeli kršitelja, ki sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge, katera je bila zasežena in poslana v analizo. Opravili so tudi hišno preiskavo in bili obveščeni o tatvini delovnih strojev v Mengšu, o vlomu in poskusu vloma v stanovanjsko hišo, o tatvini goriva na bencinskem servisu in tatvini euro palet. Obveščeni pa so bili tudi o prometni nesreči I. kategorije, kjer je voznik vlečnega vozila s priklopnikom zaradi nepravilnega prečkanja železniške proge s priklopnim vozilom potegnil za seboj zapornico, tako da jo je utrgal. Na zapornici je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 400 EUR.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 6. 2022 – TATVINA DELOVNIH STROJEV V MENGŠU
Policisti smo bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini delovnih strojev v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil vrtalnik znamke Makita ter s tem oškodovanca oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter bodo na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

22. 6. 2022 – VLOM V PLINAHRAM IN TATVINA PLINSKIH JEKLENK
Policisti so bili obveščeni o vlomu v plinarno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec z neznanim primernim predmetom preščipnil ključavnico obešanko na kovinskih vratih in tako prišel v notranjost plinohrama ter iz njega odtujil 12 rumenih plinskih jeklenk. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 550 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču voznice OA. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 3100 EUR. Policisti so povzročiteljici na kraju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

23. 6. 2022 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti stranska vhodna vrata stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Na vratih je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, daje voznica OA, trčila v mladoletno kolesarko, ki je na kolesu prečkala prehod za pešce, ki pa zaradi bližnjih del na vozišču ni v uporabi (prepovedan promet). Pri trku se kolesarka ni poškodovala, prav tako ni nastala materialna škoda na kolesu, na vozilu pa je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti so voznici OA na kraju izdali plačilni nalog.

24. 6. 2022 – TATVINA EURO PALET
Policisti so bili obveščeni o tatvini euro palet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na makadamskem parkirišču pristopil do zloženih euro palet in ji 20 odtujil. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršitelju zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršitelju zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in sicer je voznik vlečnega vozila s priklopnikom zaradi nepravilnega prečkanja železniške proge s priklopnim vozilom potegnil za seboj zapornico, tako da jo je utrgal. Na zapornici je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 400 EUR, na priklopnem vozilu pa materialna škoda ni nastala. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

25. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so na podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osebi. Pri preiskavi so policisti osebi zasegli naznane rastline, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zasežene rastline bodo poslane v analizo. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper osebo na pristojno ODT podali kazensko ovadbo.

25. 6. 2022 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec vzel 30,89 litra goriva Maxxmotion 95 in s tem oškodoval pravno osebo za 60,05 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano prišel do hiše, ter s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi dvoja stranska vrata, kar pa mu ni uspelo. NN storilec je nato vlomil skozi pritlično okno dnevne sobe, pregledal notranjost in odtujil 2500 EUR gotovine. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 3500 EUR skupaj z materialno škodo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik PP, višji policijski inšpektor II

Tagi