Kronika PP Domžale: Vozilo pustil prižgano in ga zapustil, odpeljal ga je neznanec

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 2. 2021 do 28. 2. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugi so nepridipravi odtujili električno kolo ter tovorno vozilo znamke Renault Master 2.5, ki ga je uporabnik pustil odklenjenega ter z motorjem v teku. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s pobegom, dvema kršiteljema zasegli manjšo količino prepovedane droge, en voznik pa je zaradi vožnje pod vplivom drog začasno ostal brez vozniškega dovoljenja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 2. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani  storilec med 21.  2.  2021 in 22. 2. 2021 odtujil električno kolo znamke S-Bikes C-70E, črne barve, št. okvirja AV17110730.

22. 2. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom je bilo  ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval steklo na tovornem vozilu in nato iz vozila odtujil več kosov električnega orodja v skupni vrednosti okoli 5000 €.

23. 2. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil pod prepovedanih drog. Zaradi kršitve ZPrCP – vožnje pod vplivom prepovedanih drog, so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

24. 2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

25. 2. 2021 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM V GORIČICI PRI IHANU
Neznani voznik je z vozilom bele barve zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo stanovanjske hiše v  Goričici pri Ihanu in takoj po trčenju s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu – lastniku ograje nudil svoje podatke.  Na ograji udeleženca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 €.

26. 2. 2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v Moravčah s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vozila ter tak prišel v notranjost, od koder pa ni vzel ničesar. S tem je lastnika oškodoval za okoli 1500 €.

26. 2. 2021 – TATVINA VOZILA
V Domžalah je storilec izkoristil malomarnost uporabnika tovornega vozila, ki je nenadzorovano pustil vozilo, katero je imelo motor vozila v teku. Storilec je le sedel v odklenjeno vozilo znamke Renault Master 2.5, bele barve, letnik 2005, LJ64-LRA, v katerem je imel lastnik vozila več orodja, ter  se z njim odpeljal. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 10.000 €.

27. 2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v Domžalah v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi