Kronika PP Domžale: Vlomilec iz hiše odnesel prestižne ure in pištoli, hranjeni v sefu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 8. 2023 do 3. 9. 2023

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več tatvin, vlomov, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami ter vožnjo pod vplivom alkohola. Policisti so imeli v postopku osebo, za katero je bilo ugotovljeno, da je zoper njo razpisan ukrep policije ”prijeti in privesti v zapore.” V eni od intervencij so policisti obravnavali mladoletno osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto s snovjo za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

28. 8. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu izpred stanovanjske hiše odtujil kolo znamke Focus tipa Whistler. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 8. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti smo imeli v postopku mladoletno osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto  z snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigareta je bila osebi proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo.  V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog.

29. 8. 2023 – PRIJET NA PODLAGI UKREPA POLICIJE, ODPELJAN V ZAPORE  
Policisti so imeli v postopku osebo, za katero je bilo ugotovljeno, da je zoper njo razpisan ukrep policije »prijetje in privesti v zapore«. Oseba je bila seznanjena s pravicami in na podlagi odredbe sodišča odpeljana v zapore.

30. 8. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznanec tekom noči iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem oškodoval lastnika za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

31. 8. 2023  – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da vozi vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu ni bilo odvzeto, saj ga voznik ni imel pri sebi. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v kateri je udeležen kolesar. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti vožnje padel po vozišču in se pri tem poškodoval. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil kolo pod vplivom alkohola. Voznik kolesa je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC. V opisani prometni nesreči materialna škoda ni nastala so pa policisti kolesarju zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

1. 9. 2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da nima vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku osebni avtomobil zasegli in ga odpeljali v hrambo. Kršitelja čaka srečanje pri sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog, prav tako pa so bili o kršitvi obveščeni tudi kršiteljevi starši.

2. 9. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu izpred trgovine odtujil črno kolo znamke Wheeler . Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

2. 9. 2023 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti smo bili obveščeni, da je neznanec  iz parkiranega kolesa z motorjem odtuji registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

2. 9. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi balkonska vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 300 Eurov materialne škode.

3. 9. 2023 –  VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vozila in pregledal notranjost, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 300 EUR materialne škode.

3. 9. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno skozi katerega je nato prišel v notranjost, kjer je pregledal vse prostore v hiši. Iz hiše je storilec najprej izvršil tatvino treh ročnih ur višjega cenovnega razreda in nato še prostostoječi sef, ki ga je odnesel iz hiše, na silo odprl in iz njega izvršil tatvino dveh pištol. Z dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 18.500 EUR. Policisti so zavarovali sledi na kraju vloma in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2023/2024

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi