Kronika PP Domžale: Vlomilcu zadišalo domače žganje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 10. 2023 do 5. 11. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več poskusov vloma in vlomov, tatvin, zasegli prepovedane droge in vozilo ter bili obveščeni o prometni nesreči. Med drugim so imeli policisti v postopku mladoletno osebo, ki je imela v posesti kovinski predmet, za katerega se sumi, da gre za prepovedano orožje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

30. 10. 2023 – POSKUS VLOMA V VEČ VOZIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v tri osebna vozila, kar pa mu ni uspelo.

30. 10. 2023 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z razbijanjem stekla na prtljažnih vratih tovornega vozila vlomil v notranjost le-tega in odtujil več baterijskega orodja . Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR.

30. 10. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

31. 10. 2023 – VLOM V KLET IN TATVINA ŽGANJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno da je neznani storilec neovirano prišel v kletne prostore bloka, nato pa s primernim orodjem na vzvod odprl vrata kleti in iz nje izvršil tatvino 50 litrskih steklenic domačega žganja ter s tem oškodoval lastnico za okoli 500 EUR.

31. 10. 2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zaradi slednjega je bilo vozniku na podlagi 113 čl. ZP-1 odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni nalog.

31. 10. 2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku osebni avtomobil zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

02. 11. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata vrtne lope in iz notranjosti odtujil črno moško gorsko kolo ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1900 EUR.

02. 11. 2023 – POSKUS VLOMA V PICERIJO IN LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v picerijo in lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vrata vlomil  v oba objekta in tako prišel v notranjost, od koder pa ni ničesar odtujil. S tem je oškodoval enega lastnika za okoli 400 EUR, drugega pa za okoli 500 EUR.

03. 11. 2023 – POSKUS VLOMA V HIŠKO ZA PRODAJO VRTNIN
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči pristopil do hiške za prodajo vrtnin, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost, poizkušal odpreti kovinsko blagajno, nato pa kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil. Materialna škoda znaša 200 EUR.

04. 11. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil otroško gorsko kolo znamke Scott in s tem lastnika oškodoval za okoli 600 EUR.

04. 11. 2023 – ZASEG PREDMETA
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je imela v posesti kovinski predmet, za katerega se sumi, da gre za prepovedano orožje. Predmet je bil osebi zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. Zoper mladoletno osebo bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

05. 11. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano vstopil v kolesarnico stanovanjskega bloka in odtujil gorsko moško kolo znamke Scott in s tem lastnico oškodoval za okoli 1.200 EUR.

05. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN POBEGOM S KRAJA NESREČE
Policisti smo bili obveščeni, da je v enem izmed krožišč prišlo do prometne nesreče, kjer naj bi voznik zaradi vožnje v nasprotno smer zaprl pot drugemu vozniku, zaradi česar je slednji v izogib trčenju zapeljal iz vozišča in trčil v drog javne razsvetljave. Neznani voznik je po nesreči s kraja odpeljal. V vozilu udeleženca so bili voznik in trije sopotniki lažje poškodovani in so bili s kraja odpeljani z reševalnim vozilom. Nastala je materialna škoda za okoli 15.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

05. 11. 2023 – TATVINA VOZILA
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnika in mu odtujil odklenjeno vozilo znamke Nissan Navara v katerem so se nahajali tudi rezervni ključi in prometno dovoljenje. S tem dejanjem  je neznanec oškodoval lastnika za okoli 9.000 EUR.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles in vlomov v vozila. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi