Kronika PP Domžale: Vlomilci in tatovi vse bolj aktivni

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 11. 2022 do 13. 11. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvini zlatnine in denarja iz stanovanja. Obveščeni so bili o dveh odkritih bankovcih za 50 EUR, za katera se sumi, da sta ponarejena. V postopku so imeli voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju. 

7. 11. 2022 – TATVINA IZ STANOVANJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini zlatnine in denarja iz stanovanja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje ter izvršil tatvino več kosov različne zlatnine, dveh moških ročnih ur in 50 EUR gotovine. Z dejanjem je storilec lastnico oškodoval za okoli 2.050 EUR.

7. 11. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izpred enega izmed lokalov izvršil tatvino belega moškega gorskega kolesa znamke Ghost, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

8. 11. 2022 – ODKRITA PONAREJENA BANKOVCA ZA 50 EUR
Policisti so bili obveščeni o dveh odkritih bankovcih za 50 EUR za katera se sumi, da sta ponarejena. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vnovčil ponarejena bankovca, katera sta bila nato v banki odkrita med izkupički podjetij. Sporna bankovca so policisti zasegli in ju bodo poslali v ekspertizo.

9. 11. 2022 – VLOMA V VRTNI LOPI
Policisti so bili obveščeni o vlomih v vrtni lopi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal okovje ključavnice obešanke in tako prišel v notranjost vrtne lope, iz katere je odtujil gorski kolesi znamke KTM in Cube, ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.010 EUR. Prav tako je storilec s silo telesa vlomil v drugo zaklenjeno vrtno lopo in iz notranjosti odtujil moško, gravel kolo znamke Cinago, ter žensko gravel kolo znamke Kross Esker 7.0 in s tem lastnika oškodoval za okoli 5.300 EUR.

11. 11. 2022 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo vozilo zaseženo, prav tako pa so bile odvzete registrske tablice. Kršitelj se bo zaradi opisanega zagovarjal pri sodniku.

11. 11. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Storilec je v popoldanskem času na vzvod skozi garažna vrata vlomil v objekt, ga pregledal ter iz njega odtujil električni skiro, diatonično harmoniko, nakit ter 50 eur gotovine. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 4.200 eur.

12. 11. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti smo imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

13. 10. 2022 – VLOM V OSEBNA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je storilec vlomil v dve vozili in iz njih odtujil denarnice z vsebino, na tretjem vozilu pa je vrata poskušal odpreti na vzvod, kar pa mu ni uspelo. Nastala je skupna materialna škoda za okoli 1.250 eur.

13. 11. 2022 – VLOM V TOVORNO VOZILO
V Domžalah je storilec razbil steklo vrat in tako vlomil v vozilo iz katerega je nato odtujil električni vibracijski vrtalnik znamke Hitachi in Metabo. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 400 eur.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi