Kronika PP Domžale: Vlomil v novogradnjo in odtujil toplotno črpalko, nasedel goljufu in ostal brez 80.000 evrov

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 11. 2021 do 7. 11. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlomov, prometnih nesreč, kaznivo dejanje nasilja v družini, kaznivo dejanje goljufije ter pridržali eno osebo. Policisti so imeli v postopku voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje. Prav tako so mu na kraju odvzeli tudi vozniško dovoljenje. Kršitelj se je nedostojno vedel do policistov zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

1.11.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost oškodovanca in mu odtujil zaklenjeno moško tracking kolo znamke Giant. Materialna škoda znaša 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.11.2021 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni  o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec s primernim orodjem in na  vzvod vlomil v hišo skozi zaklenjena lesena terasna vrata, iz notranjosti pa odtujil gotovino in nakit. Materialna  škoda  znaša  skupno 1.700 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

2.11.2021 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec med zgornji rob voznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet in tako vrat odprl na vzvod. Nadalje je pregledal notranjost ter iz torbice,  ki je bila v prtljažnem prostoru odtujil 70 UER gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.11.2021 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet in tako vrata poskušal odpreti, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Pri tem je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.11.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so bili v prometni nesreči udeleženi trije vozniki OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje  enega izmed voznikov. Eden izmed udeležencev je na kraju tožil za bolečinami, zaradi česar je bil z reševalnim  vozilom odpeljal v UBKC Ljubljana. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 25.300 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

2.11.2021 – KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o goljufiji. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec lažno zatrjeval oškodovancu, da bo za  kratkoročna posojila različnim posojilojemalcem zaslužil z obrestmi in ga s tem zapeljal, da mu je oškodovanec izročil denar v skupni višini okoli 80.000 EUR, nakar pa ga je osumljeni NN zadržal zase. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik brez da bi ustavil, zapeljal iz neprednostne ceste  na prednostno v trenutku, ko je po glavni cesti pripeljal voznik OA, kateri  se je trčenju poskušal izogniti in zapeljal desno na bankino, nato pa v obcestni  jarek. Do trka med vozili ni prišlo. NN voznik je nato odpeljal naprej, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala  materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR, oškodovanec pa se v prometni nesreči ni telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

3.11.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika OA. Udeleženka je na kraju tožila za bolečinami v hrbtenici in vratu in je nato sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Materialna škoda na obeh vozilih znaša okoli 520 EUR. Policisti so na kraju povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

3.11.2021 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE NA MOPEDU
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s parkiranega mopeda odtujil registrsko tablico in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.2021 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod skoti lesena vrata vlomil v klet gospodarskega poslopja in iz  notranjosti odtujil alkoholno in brezalkoholno pijačo v skupni vrednosti okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in nato s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

4.11.2021 – VLOM V ZAPUŠČENO HIŠO IN GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v zapuščeno hišo in garažo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše in zaklenjene garaže odtujil starejši fotoaparat in ponev za pečenje v skupni vrednosti okoli 100 EUR, tako da je s silo telesa odprl zadnja terasna vrata stanovanjske hiše ter s silo telesa odprl garažno okno, pri tem pa na stavbnem pohištvu stanovanjske hiše napravil okoli 250 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.11.2021 – TATVINA ARTIKLA IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla iz trgovine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec izpred glavnega vhoda trgovine odtujil regal za drva in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 652,49 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.11.2021 – ODKLON PREIZKUSA ALKOHOLIZIRANOSTI, ODREJENO PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP IN ZAČASNO ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE
Policisti so imeli v postopku  voznika OA, kateri je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP.  Prav tako mu je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje po 113/a. členu ZP-1. Na kraju se je kršitelj tudi nedostojno vedel do policistov in ju zmerjal, zoper njega pa so bila uporabljena prisilna sredstva. Policisti bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče skupaj z njegovim vozniškim dovoljenjem.

5.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med osebnim avtomobilom in tovornim vozilom. Do  prometne nesreče je prišlo zaradi neprimerne varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila. Materialna škoda znaša za okoli 5.000 EUR. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

5.11.2021  –  KAZNIVO  DEJANJE  NASILJE  V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA PO 60 ČL. ZNPPOL
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s svojo izven zakonsko partnerico v daljšem obdobju ponižujoče in grdo ravnal, jo udaril, ji grozil z grožnjo z neposrednim  napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem, omejevanjem svobode  gibanja), ter omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Zaradi slednjega je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL. Policisti nadaljujejo z delom.

5.11.2021 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost hiše skozi lesena vhodna vrata, notranjost pregledal nato pa zapustil  kraj dejanja ne da bi karkoli odtujil. Materialna škoda znaša za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7.11.2021  – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili s strani tujega državljana obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega rezervoarja tovornega vozila tekom noči odtujil za okoli 150 € dizelskega goriva in s tem oškodoval lastnika za okoli 210 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7.11.2021 – VLOM V NOVOGRADNJO IN TATVINA TOPLOTNE ČRPALKE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo – hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem prerezal ograjo ter nato vstopil v notranjost odklenjene novogradnje – stanovanjske hiše od koder je nato odtujil toplotno črpalko in daljinski ključ za odpiranje vrat. Skupna materialna škoda znaša cca. 7.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7.11.2021 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod, skozi pritlično okno, vlomil v stanovanjsko hišo ter iz notranjosti odtujil nakit. Skupna materialna škoda znaša cca. 5.300 EU. Policisti nadaljujejo z delom.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi