Kronika PP Domžale: Vlomil v kombi in iz njega ukradel kros motor

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 4. 2021 do 18. 4. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve prometni nesreči, v enem primeru je bil udeležen vlak. Policisti so obravnavali več tatvin, med drugim so bila odtujena tri kolesa ter motorno kolo – kros motor. Slednji je bil odtujen iz kombiniranega vozila, v katerega je vlomil neznani storilec. Policisti so obravnavali tudi več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, v postopku pa so imeli tudi dva večja kršitelja cestnoprometnih predpisov. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

12.4. 2021 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vrata poskušal vlomit v osebni avtomobil, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil

13. 4. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov, vzrok nesreče pa je neupoštevanja pravil prednosti v križišču s strani enega izmed voznikov. Udeleženec je tožil po bolečinah v prsnem košu, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UBKC LJ. Materialna škoda znaša skupno 2.600 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

13. 4. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 4. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

14. 4. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz tovornega vozila odtujil okoli 350 litrov goriva in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 413 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 4. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil zaklenjeno kolo znamke Author Impulse, zeleno sive barve in s tem oškodoval lastnika za okoli. 670 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 4. 2021 – VLOM V KOMBINIRANO VOZILO IN TATVINA MOTORNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kombinirano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbitjem stekla na zadnjem delu tovornega – kombiniranega vozila vlomil v tovorni prostor in iz notranjosti odtujil motorno kolo znamke Husquarna (kros motor) ter del zaščitne opreme. Materialna škoda znaša skupno 8000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

16.4. 2021 – TATVINA DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene lope pri hiši izvršil tatvino črnega kolesa znamke Scott Aspect 910L, letnik 2014, z zelenimi napisi, ser. št. AS31112075 z nosilcem za Bidon in črnega kolesa znamke Scott Aspect 910L, letnik 2016 z oranžnimi napisi, ser. št. AS60108748 z nosilcem za Bidon in števcem VDO M6 WL. Materialna škoda znaša cca. 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 4. 2021 – PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO VLAKA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo vlaka. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo, ker voznik ni ustavil svojega vozila pred prehodom čez železniško progo, ko se je približeval vlak. V nesreči voznik avtomobila ni bil telesno poškodovan. Materialna škoda znaša skupno okoli 8.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

17.4. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Počasi se začenja motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi