Kronika PP Domžale: Vlomi, tatvine, nasilje v družinah …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 5. 2021 do 9. 5. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, nepridipravi pa so se okoristili z vsem, kar jim je prišlo pod roko. V enem primeru je bil vlomilec kmalu zatem izsleden in prijet. Policisti so morali trikrat posredovati tudi zaradi fizičnega in psihičnega nasilja v družini, v vseh treh primerih je bilo storilcem izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledijo pa tudi kazenske ovadbe na pristojno sodišče. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju. 

3. 5. 2021 – VLOM V SKLADIŠČNE PROSTORE PODJETJA IN PRIDRŽANJE OSEBE
Storilec je na vzvod skozi vrata vlomil v skladiščne prostore podjetja, kjer je vzel njihov prenosni računalnik znamke HP, model Probook 450 G5, sive barve v vrednosti 700 EUR. Storilec je bil izsleden, policisti pa so mu odvzeli prostost in izvedli ustrezna preiskovalna dejanja.

3. 5. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

4. 5. 2021 – TATVINA PREKOPALNIKA
Storilec je preko noči izpod nadstreška v Domžalah odtujil prekopalnik znamke Honda, tip FAAJ-2062845 in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 250 EUR.

4. 5. 2021 – VOŽNJA NEREGISTRIRANEGA VOZILA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bil osebni avtomobil zasežen in odpeljana v hrambo. Prav tako so bile ugotovljene še kršitve voznika, saj le ta ni ustavil na znak policije, ni upošteval zakonitega ukaza policista, pri sebi ni imel potnega lista, prav tako pa je odklonil strokovni pregled na prisotnost prepovedanih drog.

5. 5. 2021 – TATVINA ARTIKA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz trgovine odtujil akumulatorski sesalec BCH v vrednosti 269 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Domžal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl vrata stanovanja ter iz notranjosti odtujil denar. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2021 – VLOM V DELAVNICO V GOSPODARSKEM POSLOPJU
Policisti so bili obveščeni o vlomu v delavnico v gospodarskem poslopju na območju Domžal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl vrata delavnice ter iz notranjosti odtujil več kosov električnega in akomulatorskega orodja. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 2.200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 5. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je izvenzakonski partner nad svojo partnerico in otroki že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

7. 5. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 5. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bivši zakonski partner nad svojo bivšo zakonsko partnerico že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili tudi več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi