Kronika PP Domžale: Vlomi, preluknjane pnevmatike, pomoč pri hospitalizaciji pacienta

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 8. 2022 do 14. 8. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov v osebna vozila, tatvino kolesa, prometni nesreči II. kategorije s samoudeležbo voznika osebnega avtomobila, tatvino goriva iz parkiranega delovnega stroja, preluknjane pnevmatike ter zlorabo bančne kartice. V postopku so imeli državljana Ukrajine, ki je zaprosil za mednarodno zaščito. Napoteni so bili tudi v ZD Domžale, od koder je klicalo zdravstveno osebje in zaprosilo za asistenco policije pri prisilni hospitalizaciji pacienta.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

8. 8. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V JAVORŠČICI PRI MORAVČAH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s samoudeležbo voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreči se je voznik osebnega avtomobila lahko telesno poškodoval in je bil z vozilom ZD Domžale odpeljan v UBKC Ljubljana. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu, zoper kršitelja pa bo nato izrečen tudi ustrezen ukrep.

8. 8. 2022 – TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvina goriva iz parkiranega delovnega stroja v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil za okoli 250 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zbranih obvestilih obvestili pristojno državno tožilstvo.

10. 8. 2022 – VLOM V VOZILI
Storilci so preko noči na avtocestnem počivališču v Lukovici vlomili v dva vozila. V času vloma so potniki v obeh vozilih spali in so manjko predmetov opazili ko so se prebudili. Storilci so si tako pridobili okoli 2.650 eur.

10. 8. 2022 – POŠKODOVANJE TUJE STVARI
Storilec se je v Domžalah znesel nad prevoznimi sredstvi in sicer je na enem parkiranem osebnem avtomobilu preluknjal vse štiri pnevmatike, na vozilu parkiranem poleg, pa dve. Z navedenim dejanjem je napravil za okoli 500 eur materialne škode.

10. 8. 2022 – ZLORABA BANČNE KARTICE
Oškodovanka je na svojem bančnem računu opazila odliv sredstev. Ugotovila je, da je neznanec prišel do podatkov njene plačilne kartice ter nato opravil nakup pri spletnem prodajalcu v ZDA, ter tako oškodoval lastnico bančne kartice.

12. 8. 2022 – PROŠNJA ZA MEDNARODNO ZAŠČITO
Policisti so imeli postopek z državljanom Ukrajine, ki je zaprosil za mednarodno zaščito zaradi dogodkov v Ukrajini. Vloga za mednarodno zaščito je bila naknadno sprejeta.

12.08.2022 – TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz odklenjene lope ob stanovanjski hiši odtujil gorsko kolo znamke Škoda, črno, zeleno-bele barve in s tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

13.08.2022 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega vozila, kjer je z razbijanjem stekla na vratih vozila vlomil v notranjost, vendar je nato od dejanja odstopil in ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

13.08.2022 – ZAPROSILO ZA ASISTENCO ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
Policisti so bili napoteni v ZD Domžale, od koder je klicalo zdravstveno osebje in zaprosilo za asistenco policije pri prisilni hospitalizaciji pacienta. Ker na kraju oseba z osebjem ni želela sodelovati so policisti uporabili telesno silo in sredstva za vezanje in vklepanje. Oseba je bila hospitalizirana v kliniko Polje.

14.08.2022 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega vozila, kjer je z razbijanjem stekla na vratih vozila vlomil v notranjost, vendar je nato od dejanja odstopil in ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda za okoli 350 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav vlomov v osebne avtomobili v času večjih prireditev, kjer je na parkirnih prostorih parkiranih več vozil (veselice, pikniki, poroke…). Občanom svetujemo, da vozila parkirajo na razsvetljenih prostorih in iz vozila vzamejo vse vrednejše stvari.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi