Kronika PP Domžale: Vlomi, poskus ropa nad mladoletno kolesarko, vožnja pod vplivom maliganov …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 5. 2022 do 5. 6. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvino goriva, prometni nesreči s telesnimi poškodbami ter več voznikom zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniška dovoljenja. Policisti so bili obveščeni tudi o poskusu ropa, saj sta dva storilca na pešpoti ob reki Kamniški Bistrici s silo telesa prevrnila mimo vozečo mladoletno oškodovanko na kolesu, da je slednja padla po tleh in pri tem zadobila telesne poškodbe. V nadaljevanju sta ji storilca hotela iz rok iztrgati kolo, kar pa jima ni uspelo in sta s kraja pobegnila. Ker se bliža sezona dopustov bodite pozorni in primerno zaščitite svoje premoženje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

30. 5. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku dva voznika osebnega avtomobila, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznikoma prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

31. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da so v nesreči udeleženi vozniki in voznice treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega izmed udeležencev, kateremu so policisti zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog. Zaradi telesnih poškodb je bil eden izmed udeležencev s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v UB KC, ena udeleženka pa je zdravniško pomoč naknadno iskala sama. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 5.000 EUR.

1. 6. 2022 – VLOM V DELOVNI STROJ
Policisti so bili obveščeni o vlomu v delovni stroj na gradbišču. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na gradbišču pristopil do delovnega stroja in s primernim orodjem na njem razbil steklo, ter tako prišel v njegovo notranjost, iz kjer je odtujil motorno žago. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2022 – VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata terase hiše in tako prišel v njeno notranjost, od koder je nato odtujil bančne kartice oškodovancev. S pomočjo odtujenih bančnih kartic je storilec na bankomatu opravil več dvigov v skupnem znesku 1.150 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 6. 2022 – POSKUS ROPA
Policisti so bili obveščeni o poskusu ropa. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca na pešpoti ob strugi reke Kamniške Bistrice, s silo telesa prevrnila mimo vozečo mladoletno oškodovanko na kolesu, da je slednja padla po tleh in pri tem zadobila telesne poškodbe. V nadaljevanju sta ji storilca hotela iz rok iztrgati kolo, kar pa jima ni uspelo in sta s kraja pobegnila. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 6. 2022 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do ograje podjetja, kjer je odstranil pritrdilni element in tako vstopil na dvorišče podjetja. Tam je pristopil do posode za odpadne kovinske materiale in iz ene od teh odtujil okoli 1.000 kg opilkov medenine. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletnika, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti mladoletniku zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4. 6. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču avtoceste neovirano pristopil do tam parkiranega tovornega vozila in iz odklenjenega rezervoarja le tega odtujil cca. 600 litrov dieselskega goriva. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 960 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 6. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku občana, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti občanu zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper občana uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

5. 6. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v voznika traktorja s pripetim priklopnikom in se pri tem poškodoval. V postopku z voznikom osebnega avtomobila je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, ter mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Voznik osebnega avtomobila je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC na pregled. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 10.200 EUR. Policisti bodo začasno odvzeto vozniško dovoljenje voznika osebnega avtomobila skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi