Kronika PP Domžale: Vinjen voznik z nevarno vožnjo povzročil prometno nesrečo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 9. 2023 do 17. 9. 2023

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več tatvin, vlomov, prometni nesreči ter kaznivo dejanje nevarne vožnje. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila in voznik štirikolesnika. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje voznika osebnega vozila, kateri je nato čelno trčil v pravilno vozečega štirikolesnika. Povzročitelj prometne nesreče je bil v alkoholiziranem stanju, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli njegovo tuje vozniško dovoljenje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

11. 9. 2023 – TATVINA DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča hiše izvršil tatvino dveh gorskih koles. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do zaklenjene vrtne lope. S primernim orodjem je na vzvod odprl vhodna vrata lope in si tako omogočil neoviran vstop vanjo. Iz notranjosti lope je odtujil gorski kolesi.  Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2023 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano kolo z motorjem in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka odtujil tam parkirano kolo in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2023 – VLOM V GARAŽO IN TATVINA TREH ELEKTRIČNIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do stranskih vrat garaže in jih z neznanim primernim predmetom odprl na vzvod ter tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino treh električnih koles. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 11.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 9. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila, katera je bila nato z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahke telesne poškodbe. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 4000 EUR. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

16. 9. 2023 – KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ZASEG TUJEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik OA in voznik štirikolesnika. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje voznika OA, kateri je nato čelno trčil v pravilno vozečega štirikolesnika. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 8000 EUR. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je po pravilni uporabi pokazal rezultat 0,67 mg/l. Policisti so povzročitelju prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli njegovo tuje vozniško dovoljenje, ki bo skupaj s kazensko ovadbo poslano na pristojno sodišče.

17. 9.2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega ji je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP vozilo odvzeto, zoper kršiteljico pa bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 9. 2023 – VLOM V KOMBINIRANO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z razbijanjem stekla sovoznikovih vrat vlomil v vozilo in iz notranjosti odtujil zvočnik, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 170 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi