Kronika PP Domžale: Vinjen občan razgrajal pred blokom, na delu drzni tatovi in vlomilci

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 11. 2022 do 27. 11. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali poskus vloma, več tatvin, vlomov in prometno nesrečo II. kategorije. Pri več osebah so zasegli manjšo količino prepovedane droge, ki so jo poslali v analizo. Obveščeni so bili o močno vinjenem občanu, ki je prišel pred stanovanjski blok svoje bivše partnerke, kjer je vpil, jo žalil in grozil. Ker se navkljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni umiril, so mu odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju. 

21. 11. 2022 – 3 x ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku tri osebe, ki so imele v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23.11.2022 – TATVINA DENARJA IZ BLAGAJNE
Policisti so bili obveščeni o tatvini gotovine iz blagajne v eni izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca vstopila v trgovino, pri čemer je eden izmed njih zamotil prodajalko, drugi pa je s primernim ključem odprl blagajno in odtujil gotovino. Policisti nadaljujejo z delom.

23.11.2022 – TATVINA KATALIZATORJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil katalizator ter s tem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.11.2022 – VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOLES IN ORODJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči pristopil do vrtne lope, ki se nahaja poleg stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem vlomil v notranjost in odtujil gorsko kolo znamke Cube, Acces, črne-bordo rdeče barve, gorsko kolo Cube, Aim, rdeče-črne barve, visokotlačni čistilec Kercher, rumeno-črne barve, ter električni vrtalnik Makita, zelene barve. Skupna materialna škoda znaša cca 4.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.11.2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče med dvema voznicama osebnega avtomobila prišlo zaradi izsiljevanja prednosti ene izmed njih. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 3.000 EUR. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica naknadno sama iskala zdravniško pomoč, kjer so bile ugotovljene poškodbe vratnega vretenca (zvin). Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog s predpisano globo.

24.11.2022 – POSKUS VLOMA V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v garažo. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca v poznem jutranjem času pristopila do vrat garaže, ki je v sklopu stanovanjske hiše, kjer sta poizkušala skoznje vlomiti, vendar sta od dejanja odstopila in s kraja zbežala ne da bi karkoli odtujila. Nastala je materialna škoda za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.11.2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo skozi vrata terase in iz notranjosti odtujil gotovino ter nekaj kosov zlatnine. Skupna materialna škoda znaša za okoli 640 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25. 11. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25.11.2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo skozi vrata terase in pregledal notranjost, vendar ni odtujil ničesar. Z dejanjem pa je lastniku povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z delom.

26.11.2022 – VLOM V SAMOPOSTREŽNA KIOSKA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v dva prodajna samopostrežna kioska. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v samopostrežni kiosk s prodajo mlečnih izdelkov nato pa še v kiosk z mesnimi izdelki ter pri tem odtujil denar. Z dejanjem pa sta lastnika oškodovana vsak za okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.11.2022 – VLOM V TOVORNA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v več parkiranih tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v pet tovornih vozil in iz kabin izvršil tatvino naprav za cestninjenje za v tujini. Z dejanjem sta lastnika oškodovana skupno za okoli 2.600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.11. 2022 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti so bili obveščeni, da pred stanovanjskim blokom razgraja občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjeni občan prišel do svoje bivše partnerke, ter hotel da ga spusti v notranjost. Ker tega ni storila je na kraju vpil, jo žalil in grozil. Prav tako je na kraju žalil policiste. Ker se močno vinjeni občan kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni umiril ter nadaljeval s kršitvijo JRM so mu policisti na podlagi 109/II ZP-1 odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti močno vinjenemu občanu izdali plačilni nalog.

Bivšo partnerico žalil in ji grozil, ker ga ni spustila v stanovanje

 

27.11.2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vstopil v odklenjen stanovanjski blok ter iz hodnika odtujil kolo znamke Scott Contessa, svetlo zelene barve ter s tem oškodoval lastnico za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi