Kronika PP Domžale: Vinjen občan razgrajal na ulici, nepridiprav namerno poškodoval vozilo

Kronika policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 1. 2023 do 5. 2. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlom v vozilo in stanovanjsko hišo, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, prometno nesrečo II. kategorije ter močno vinjenega občana, ki je na ulici vpil in se nedostojno vedel. Obveščeni pa so bili tudi o namernem poškodovanju osebnega vozila v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebno vozilo, s tem da je le tega z neznanim ostrim predmetom porisal. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

30. 1. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo enega izmed voznikov osebnega avtomobila. V nesreči je voznik in njegova sopotnica zadobila lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročitelju izdali plačilni nalog.

30. 1. 2022 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni, da na ulici razgraja občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjeni občan na kraju vpil in se nedostojno vedel. Prav tako je na kraju žalil policiste. Ker se kršitelj kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni umiril ter nadaljeval s kršitvijo, so mu policisti odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

1. 2. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik traktorja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila, katera se je v nesreči telesno poškodovala. V opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 8.300 EUR. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročiteljici izdali plačilni nalog.

2. 2. 2023 – POŠKODOVANJE VOZILA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o namernem poškodovanju osebnega vozila v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebno vozilo, s tem da je le tega z neznanim ostrim predmetom porisal. S tem dejanjem je oškodoval lastnika vozila za okoli 1500 EUR.

2. 2. 2023 – TATVINA MOBITELA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini mobitela v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz garderob oškodovancu odtujil njegov mobitel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 100 EUR.

3. 2. 2023 – VLOM V VOZILO
Storilec je preko noči prišel do parkiranega tovornega vozila, razbil zadnje steklo ter tako prišel v notranjost vozila. Iz vozila je nato izvršil tatvino udarnega kladiva Hilti ter škatle z različnim ročnim orodjem. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 1.000 eur.

3. 2. 2023 – TATVINA IZ VOZILA
Storilec je preko dneva prišel do odklenjenega tovornega vozila, kjer je izvršil tatvino orodja (akumulatorski kotni brusilnik, akumulatorski vijačnik, akumulator, polnilec, udarno kladivo, vse znamke Makita, rušilno udarno kladivo znamke Iskra in rušilno udarno kladivo znamke Parkside). Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 1.000 eur.

4. 1. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Storilec je s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako vstopil v hišo, jo pregledal ter našel zlatnino in denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 eur.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi