Kronika PP Domžale: Vinjen kolesar zaradi padca negibno obležal na vozišču

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 3. 2021 do 8. 3. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dva vloma v kombija in vlom v garažo, tatvini kolesa in električnega orodja , zasegli prepovedano drogo, posredovali zaradi nasilja v družini ter na prometnih nesrečah. V eni od teh je bilo ugotovljeno, da je kolesar zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padel in se poškodoval po glavi. Odpeljan je bil v UBKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da je kolesar zadobil lahke telesne poškodbe in bil pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

1. 3. 2021 – VLOM V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do garaže pri hiši in s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino kolesa.  S  tem dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 3. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet s strani voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti na kraju izdali plačilni nalog s predpisano globo. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 6.000 EUR.

3. 3. 2021  –  NASILJE V DRUŽINI, POSKUS PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da osumljeni mladoletnik že dlje časa v  družinski skupnosti, nad njenimi člani, izvaja psihično in fizično nasilje. Zaradi navedenega in predobravnavanosti so policisti mladoletnemu osumljenemu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper  njega odredili pridržanje. Ob odvzemu prostosti je osumljeni mladoletnik storil tudi kaznivo dejanje poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299/I KZ-1. V nadaljevanju je bil mladoletni  osumljeni s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici na Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je zanj po postopku odredila prepoved približevanja domačim.

3. 3. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne ute odtujil žensko treking kolo Umit Nomad  Corvette, Magnetic Lady, črne barve, ter z opisanim lastnico oškodoval za  okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 3. 2021 – VLOM V DVA KOMBIJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v dva kombija. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do  parkiranega kombiniranega vozila in z razbijanjem stekla na prednjih desnih vatih vlomil v notranjosti, vendar ni ničesar odtujil. Nadalje je pristopil do drugega parkiranega kombiniranega vozila in z razbijanjem stekla na prednjih levih vratih vlomil v notranjost in iz vozila odtujil več kosov profesionalnega delovnega orodja. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 18.500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljuje z delom.

5. 3. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO KOLESARJA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o negibno ležečem kolesarju. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padel in se poškodoval po glavi. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je kolesar vozil kolo pod vplivom alkohola. Materialna škoda na kolesu znaša okoli 10 EUR. Policisti mu bodo naknadno izdali plačilni nalog.

5. 3. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane droge. Policisti  bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

5. 3. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

6. 3. 2021 – TATVINA ORODJA IZ GARAŽE
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene  garaže izvršil  tatvino različnega starejšega električnega orodja in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi