Kronika PP Domžale: Varnostnik imel težave z močno vinjeno osebo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. februarja 2024 do 18. februarja 2024

Domžalski policisti so bili minuli teden obveščeni o prometni nesreči, tatvini mobilnega telefona, kaznivem dejanju nasilja v družini, goljufiji preko spleta, tatvini registrskih tablic ter pridržali vinjeno osebo in zasegli prepovedane droge. Policisti so bili obveščeni, da ima varnostnik težave z močno vinjeno osebo, ki ne upošteva njegovih navodil, in se ne želi odstraniti iz varovanega območja. Oseba je nadaljevala z neupoštevanjem navodil tudi ob prihodu policistov ter jih ob tem žalila in grozila zato je bilo kršitelju odrejeno pridržanje do istreznitve. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

12. 2. 2024 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

13. 2. 2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v kolesarja, ta pa je ob padcu zadobil poškodbe na rokah in nogah. Nastala je skupna materialna škoda za okoli 4.000 EUR.  Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog, kolesar pa je bil s kraja odpeljan na pregled v UKC Ljubljana.

14. 2.2024 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE OSEBE
Policisti smo bili obveščeni, da ima varnostnik težave z močno vinjeno osebo, katera ne upošteva njegovih navodil in se ne želi odstraniti iz varovanega območja. Oseba je nadaljevala z neupoštevanjem navodil tudi ob prihodu policistov ter jih ob tem žalila in grozila zato je bilo kršitelju odrejeno pridržanje do istreznitve. Ob tem so bila uporabljena telesna sila in sredstva za vezanje in vklepanje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

14. 2. 2024 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Policisti so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec med sprehodom izgubil svoj mobilni telefon, pri pregledu lokacije sprehoda pa telefona ni več našel, prav tako pa ni nihče obvestil pristojne službe o najdbi telefona. Policisti v zvezi kaznivega dejanja Zatajitve nadaljujejo z delom.

15. 2. 2024 – IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL. Policisti nadaljujejo z delom.

16. 2. 2024 – GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec lažno preko interneta oglaševal nakup kripto valute in s tem oškodovanko zapeljal, da je ta na transakcijski račun storilca nakazala  64.000 EUR. Po opisanem je storilec prekinil vse stike z oškodovanko.

17.2.2024 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18. 2. 2024 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL. Policisti bodo zoper osumljenega na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd). Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi