Kronika PP Domžale: V odklenjenem avtu našel denarnico in iz nje ukradel gotovino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 8. 2021 do 22. 8. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve tatvini, dva poskusa vloma, opravili hišno preiskavo ter obravnavali več prometnih nesreč. V eni od njih je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznik motornega kolesa ter voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja v krožnem križišču s strani voznice. Policisti so ugotovili, da je bil voznik motornega kolesa pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc. Prav tako je bila na motornem kolesu nameščena registrska tablica, ki ni pripadala navedenem motornem kolesu in je bila zabeležena kot ukradena. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

16. 8. 2021 – TATVINA DENARJA IZ DENARNICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz parkiranega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pregledal notranjost odklenjenega osebnega vozila, ki je bilo kratek čas parkirano na neoznačenem  parkirišču v naselju Domžale in iz denarnice odtujil gotovino. Policisti s ciljem izsleditve storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO TUJCA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo tujca. Ugotovljeno je bilo, da je tuji državljan zaradi izsiljevanja prednosti v križišču zaprl pot voznici osebnega avtomobila in je posledično med njima prišlo do  trčenja. V prometni nesreči sta se poškodovala voznica osebnega avtomobila in sopotnik v njenem vozilu, zaradi česar sta bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC na pregled. Tuji državljan je bil na kraju  mandatno kaznovan in je globo poravnal na kraju. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 5.000 EUR.

17. 8. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno sanitarij stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost. Notranjost je pregledal, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil, tako, da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2021 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so policisti našli naboj, katerega so tudi zasegli. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo, saj obstaja sum, da gre za strelivo, katerega  posest je prepovedana. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

18. 8. 2021 – TATVINA GOSTINSKEGA INVENTARJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini gostinskega inventarja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega igrišča odtujil tam odložen hladilnik za pijačo in 6 miz, ter z opisanim podjetje oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim  primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti pritlično okno stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je iz  neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil, tako, da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, v kateri je bilo udeleženo samo eno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, izgubila nadzor nad vozilom  in trčila v drevo. V prometni nesreči voznica ni bila telesno poškodovana. Nastala je materialna škoda za okoli 5.000 EUR. Zaradi kršitve je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

20. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z samoudeležbo kolesarke. Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču ter se  poškodovala. S kraja je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Materialna škoda znaša 10 EUR. Povzročiteljici bo naknadno izdan plačilni nalog.

21. 8. 2021  –  PROMETNA  NESREČA  II.  KATEGORIJE  V  MENGEŠU,  VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA  DOVOLJENA,  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN  PREPOVEDANIH  SUBSTANC, NAMEŠČENE UKRADENE REGISTRSKE TABLICE IN ZASEG MOTORJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznik motornega kolesa in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja v krožnem križišču s strani voznice osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je  bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa vozil pod vplivom alkohola (0.94mg/l) kot tudi pod vplivom prepovedanih substanc. Prav  tako je bilo ugotovljeno, da ima na motornem kolesu  nameščeno registrsko  tablico, ki ne pripada navedenemu motornemu kolesu in je beležena kot ukradena. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog, zoper udeleženca prometne nesreče pa bodo zaradi več kršitev  cestno prometnih pravil podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi nameščene odtujene registrske tablice pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2021/2022

Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi