Kronika PP Domžale: V kombiju se je nahajalo 19 ilegalnih pribežnikov, nekateri potrebovali zdravniško pomoč

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 12. 2022 do 25. 12. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin registrskih tablic, vlomov v stanovanjske objekte in v podjetje. Dvema osebama so zasegli in v nadaljnjo analizo poslali ročno zvit cigaret z neznano snovjo rastlinskega izvora in pa folijo z manjšo količino neznane rastline zelene barve, za kateri obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Obveščeni so bili o prometni nesreči, v kateri je voznik z osebnim avtomobilom trčil v stanovanjsko hišo, o zatajitvi denarnice in mobilnega telefona, ter da se na enem izmed parkirišč nahaja parkirano tovorno vozilo (kombi) v katerem je večje število ilegalnih prebežnikov. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19.12.2022 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec preplezal ograjo podjetja, ter tako prišel na ograjeno območje podjetja, kjer je odtujil 6 kolutov po 500 metrov cevi za talno gretje, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 5000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge (10 tablet). Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

20.12.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor na vozilom in trčil v osebni avtomobil. Pri tem je voznik tretjega vozila v izogib trčenju, zapeljal s ceste in tam obstal. V prometni nesreči sta se voznika tovornega in osebnega avtomobila, med katerima je prišlo do trka, lahko telesno poškodovala in s ta bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Skupna materialna škoda znaša za okoli 3.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

20.12.2022 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s primernim orodjem vlomil skozi balkonska vrata hiše ter tako vstopil v notranjost, katero je pregledal nato pa, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil in odšel neznano kam. Materialna škoda znaša za okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

20.12.2022 – PROMETNI DOGODEK S TELESNO POŠKODBO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je voznik z osebnim avtomobilom trčil v stanovanjsko hišo. Na kraju so policisti ugotovili, da je do trka prišlo zaradi napake voznika vozila pri speljevanju, zaradi česar je prišlo do trka v stanovanjsko hišo. Nastala je materialna škoda za okoli 8.000 EUR. Pri trku se je voznik poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti izvedejo ustrezen ukrep.

20.12.2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost hiše skozi pritlično okno. Notranjost je pregledal in razmetal ter odtujil gotovino, nakit, oblačila in cigarete. Nastala je materialna škoda za okoli 1.200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

21.12.2022 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirnem prostoru ene izmed trgovin pristopil do parkiranega in zaklenjenega osebnega avtomobila in odtujil registrsko tablico ter s tem oškodoval lastnika vozila za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22.12.2022 – POJAV ILEGALNIH PREBEŽNIKOV
Policisti so bili obveščeni, da je na enem izmed parkirišč parkirano tovorno vozilo (kombi) v katerem se nahaja večje število ilegalnih prebežnikov. Policisti so pri pregledu izsledili kombinirano vozilo v katerem se je nahajalo 19 ilegalnih prebežnikov. Ker je nekaj tujcev potrebovalo zdravniško pomoč (sum zastrupitve z monoksidom), je bilo na kraj klicano reševalno vozilo z zdravnikom. Vsi tujci so bili odpeljani v nadaljnjo obravnavo, policisti pa nadaljujejo z delom v smislu izsleditve voznika kombiniranega vozila.

22.12.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo enega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi nepravilnega premika zapeljala po klančini in se pri tem lažje poškodovala. Voznica je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom, zoper njo pa bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo. Nastala je materialna škoda za okoli 8.000 EUR.

22.12.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvit cigaret z neznano snovjo rastlinskega izvora, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Cigaret s snovjo mu je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22.12.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti folijo z manjšo količino neznane rastline zelene barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Folija s snovjo mu je bila zasežen in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

23. 12. 2022 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o dveh tatvinah registrskih številk. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v prvem primeru pristopil do parkiranega vozila in odtujil eno registrsko tablico, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 20 EUR, v drugem primeru pa je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in odtujil obe registrski tablici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 12. 2022 – ZATAJITEV DENARNICE IN MOBILNEGA TELEFONA
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarnice in mobilnega telefona. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na stranišču BS našel denarnico z dokumenti in gotovino ter mobilni telefon, nato pa si je najdene predmete, katere je pred tem tam pozabil oškodovanec, protipravno prilastil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov, ustrezno zavarujejo svoje imetje, poskrbijo, da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

Tagi