Kronika PP Domžale: V gostinskem lokalu ga je pretepel neznanec in mu povzročil hude telesne poškodbe

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 1. 2022 do 23. 1. 2022

Domžalski policisti imajo za seboj res pester teden. Obravnavali so več prometnih nesreč, vlomov in tatvin, zasegli manjšo količino prepovedane droge, opravili hišno in osebno preiskavo osumljenca, kateremu so zasegli drogo in predmete, skupaj z gasilci so pomagali obnemogli osebi, obravnavali nespoštovanje PCT pogojev ter bili obveščeni o pretepu s hujšimi posledicami. V slednjem primeru so bili policisti obveščeni, da je oškodovanca v enem izmed gostinskih lokalov brez razloga pretepel neznani gost in mu povzročil hude telesne poškodbe, tako da je iskal zdravniško pomoč v KC LJ, kjer je tudi ostal na zdravljenju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni  nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega vozila. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli  1000 EUR. Policisti  do povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

17. 1. 2022 – HIŠNA PREISKAVA IN ZASEG DROGE IN PREDMETOV
Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, ter osebno preiskavo osumljenca. Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli tri mobilne telefone, precizno tehtnico in ostale pripomočke ter večjo  količino NN posušene rastline zelene barve. Po prejeti pozitivni analizi bodo policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

17. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila in voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega vozila. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda,  ki znaša okoli  1500 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

17. 1. 2022 – DRZNA TATVINA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da gre za drzno tatvino, saj je NN storilec vstopil v hišo skozi odklenjena garažna vrata, nato pa pregledal notranjost in iz nje odtujil zlatnino in denar. S tem dejanjem je NN storilec oškodoval lastnike za okoli 3550 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 1. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano  pristopil do parkiranega in zaklenjenega osebnega avtomobila, kjer je z razbijanjem sovoznikovega stekla vlomil  v notranjost in odtujil notranje vzvratno ogledalo. Skupna materialna škoda znaša za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18. 1. 2022 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega tovornega vozila, kjer je z razbijanjem okna na tovornem delu, vlomil v notranjost in odtujil več kosov različnega orodja. Skupna materialna škoda znaša za okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18. 1. 2022 – OBNEMOGLA OSEBA V STANOVANJU
Policisti so bili obveščeni o obnemogli osebi v stanovanju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je oseba doma zaradi padca poškodovala in obnemogla. Ker v stanovanje ni bilo mogoče vstopiti skozi vhodna vrata, so posredovali gasilci CZR Domžale, ki so v stanovanje vstopili skozi balkonska vrata 3. nadstropja stanovanjskega bloka. Osebi je bila nudena pomoč nato pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v UBKC.

19. 1. 2022 – NESPOŠTOVANJE POGOJEV PCT
Policisti so bili obveščeni, da oseba v eni izmed javnih ustanovi ne spoštuje pogojev PCT. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba želela vstopiti v ustanovo brez nameščene zaščitne maske, prav tako na poziv varnostnega osebja ni želela pokazati dokazil o izpolnjevanju pogojev PCT. Ker se oseba kljub pozivom  varnostnega osebja ni želela odstraniti iz prostorov, je bila o tem obveščena policija. Na kraju je bil osebi zaradi kršitve določil ZZasV-1 (neupoštevanje varnostnega osebja) izdan plačilni nalog s predpisano globo, nato pa mu je bilo na podlagi ZNPPOL ukazano, da varovano območje zapusti, kar je tudi upošteval.

19. 1. 2022  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN POD VPLIVOM  ALKOHOLA, ZASEG VOZILA PO 23. ČL. ZPRCP
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, v kateri je udeleženo samo eno vozilo, voznik pa leži  poleg vozila. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal na bankino, vozilo pa je na to zapeljalo po nabrežini navzdol, kjer se je zaustavilo. Ko je voznik izstopal iz vozila, se je zaradi alkoholiziranosti (rezultat preizkusa pokazal 0.67 mg/l) zvrnil na tla in tam tudi obležal. V postopku so policisti ugotovili, da oseba vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi  vseh ugotovljenih dejstev, mu je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP zaseženo vozilo ter odvzete registrske tablice. Pridržanje zoper osebo ni bilo odrejeno, saj  je zanj poskrbel svojec. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 1. 2022 – VLOM V ZUNANJE SKLADIŠČE PODJETJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v zunanje ograjeno skladišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil do ograjenega zunanjega skladišča, kjer je odvil del panelne ograje in tako vstopil v ograjen prostor ter iz tam odtujil 5 palet izolacije Ursa in 3 spone za panelne ograje, v skupni vrednosti okoli 4.400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

20. 1. 2022 – TATVINA PARFUMOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov v eni izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v trgovino, kjer je iz police vzel več parfumov v skupni vrednosti za okoli 840 EUR ter jih  skupaj z nakupovalno košaro odtujil. Neznani storilec je trgovino zapustil neovirano. Policisti nadaljujejo z delom.

20. 1. 2022  – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23 ČL. ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil  brez veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 1. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopu osebo, ki je imela v posesti manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

21. 1. 2022 – TATVINA ALKOHOLNE PIJAČE
Policisti so bili obveščeni o tatvini alkoholne pijače v eni izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano vstopil v trgovino, kjer je iz police izvršil tatvino štirih steklenic alkoholne pijače v skupnem znesku  242 EUR, katere ni plačal in ga je pri izhodu zaustavil varnostnik. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

21. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečanja enega izmed voznikov, kateri je vozil vozilo tudi pod vplivom alkohola. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda,  ki znaša okoli 450 EUR. Policisti  so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje..

22. 1. 2022 – VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner na delovišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil do gradbenega kontejnerja ter s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino več kosov električnega orodja in s tem oškodoval podjetje za okoli  1.400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 1. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopu osebo, ki je imela v posesti manjšo količino snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22. 1. 2022 – KD HUDA TELESNA POŠKODBA
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da ga je v enem izmed gostinskih lokalov brez razloga pretepel neznani gost in mu povzročil hude telesne poškodbe, tako da je iskal zdravniško pomoč v KC LJ, kjer je tudi ostal na zdravljenju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca, zoper katerega bodo  podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

23. 1. 2022 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil, oziroma izvršil tatvino okoli 1.200 litrov goriva. Z dejanjem je tujec oškodovan za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Jure Miklavič, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist Il

 

Komentarji uporabnikov
Tagi