Kronika PP Domžale: V garaži zalotil nepridiprava, podtaknjen požar na ekološkem otoku

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 5. 2023 do 28. 5. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov v osebne avtomobile, vrtne lope in vlom v novogradnjo. Obravnavali so tudi več tatvin, med drugim tatvini dveh gradbenih zabojnikov iz gradbišča. Obveščeni so bili, da gorijo zabojniki na ekološkem otoku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec povzročil požar na zabojniku za papir, ki je v celoti pogorel in na zabojniku za steklo, ki se je delno stalil. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 5. 2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem razbil steklo na prtljažnih vratih parkiranega osebnega avtomobila in iz notranjosti odtujil kovček s setom orodja znamke Bosch. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 5. 2023 – VLOM V NOVOGRADNJO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata balkona novogradnje ter tako prišel v njeno notranjost. Notranjost novogradnje je pregledal in iz nje odtujil dve toplotni črpalki znamke Mitsubishi Ecodan. Z dejanjem je lastnika toplotnih črpalk oškodoval za okoli 18.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2023 – TATVINA GRADBENIH ZABOJNIKOV IZ GRADBIŠČA
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh gradbenih zabojnikov iz gradbišča. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil na gradbišče in iz njega odtujil dva gradbena zabojnika. Z dejanjem je podjetje oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 5. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z lomljenjem cilindrične ključavnice na vhodnih vratih vrtne lope vstopil vanjo in iz notranjosti odtujil moško gorsko kolo znamke Scott, žensko gorsko kolo znamke Dema, žensko kolo znamke Bergamont, Summervile N7 in električni skiro. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2023 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl prednja desna vrata na parkiranem osebnem avtomobilu in iz notranjosti odtujil brezžični zvočnik znamke Bose Charge 5, ter gotovino v višini 30 EUR. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 5. 2023 – POSKUS DRZNE TATVINE
Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik stanovanjske hiše v garaži zalotil moškega, kateri je pred tem v garažo vstopil skozi zaprta a odklenjena garažna vrata. Lastnik je neznanemu moškega zalotil v garaži in mu dejal, da bo poklical policijo, nakar je neznanec odšel do parkiranega, prižganega vozila, vanj vstopil na sopotnikovi strani, nato pa se s kraja odpeljal. Z dejanjem lastnik ni oškodovan. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca preplezala ograjo dvorišča stanovanjske hiše, pristopila do vrtne lope in na vhodnih vratih le te s primernim orodjem, na vzvod, odstranila ključavnico obešanko. Iz notranjosti lope sta nato odtujila gorsko kolo znamke KTM Myron 29 Elite. Z dejanjem sta lastnico oškodovala za okoli 2.020 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2023 – TATVINA E-SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini e skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega e skiroja znamke Ninebot Kick Scooter G30LE I in si ga protipravno prilastil. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2023 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil kovček, v katerem je bilo vrtalno kladivo in nekaj drugega gradbenega materiala. Z navedenim je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2023 – POSKUS VLOMA V KOLESARNICO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v kolesarnico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do kolesarnice in z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti cigareto z neznano rastlino zeleno rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo je bilo poslano v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog.

27. 5. 2023 – TATVINA MOŠKIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil dva moška kolesa in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 5000 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2023 – TATVINA BANČNIH KARTIC IN USPEŠNO OPRAVLJENA TRANSAKCIJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini bančnih kartic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil dve bančni kartici in v nadaljevanju opravil več neuspešnih dvigov ter en uspešen dvig denarja na bankomatu v znesku 800 EUR, ter s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 840 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 5. 2023 – POŠKODOVANJE TUJE STVARI, POŽAR NA EKOLOŠKIH ZABOJNIKIH
Policisti so bili obveščeni, da gorijo zabojniki na ekološkem otoku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec povzročil požar na zabojniku za papir, ki je v celoti pogorel in na zabojniku za steklo, ki se je delno stalil. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.5.2023 – TATVINA GORIVA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na enem izmed počivališč iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 290 EUR goriva in odšel neznano kam. Policisti nadaljujejo z delom.

28.5.2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je v naselju Trzin neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici, s čimer je lastnico oškodoval za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd), saj se je v zadnjem času povečalo število kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi