Kronika PP Domžale: Ukradli osebno vozilo, na Trojanah se je sprožil zemeljski plaz …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 12. 2020 do 4. 1. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlom ter poskus vloma, prometno nesrečo, vožnjo pod vplivom alkohola in pa tudi naravni pojav – zemeljski plaz. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da se je na območju Trojan sprožil manjši zemeljski plaz. Na kraju so policisti ugotovili, da se je zaradi razmočenosti terena odtrgal manjši del betonske nabrežine ob robu regionalne ceste, vendar se plaz ni splazil na vozišče, saj ga je zaustavil jarek ob robu vozišča. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 12. 2020 – VLOM V SKLADIŠČE PRI TRGOVINI
Policisti so bili seznanjeni o vlomu v skladišče pri trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano  pristopil do zamreženega skladišča ter s primernim orodjem na vzvod zakrivil mrežasta kovinska vrata in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino šestih poln jeklenk plina za gospodinjstvo. S tem dejanjem je oškodoval pravno podjetje za 253,47 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 12. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili seznanjeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila trčila v kolesarja, zaradi izsiljevanja prednosti  kolesarja. Sama ga je nato odpeljala v ZD Domžale, od koder je bil kolesar nato odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti bodo zoper mladoletnega kolesarja napisali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

29. 12. 2020 – POSKUS VLOMA V KOMBI
Policisti so bili seznanjeni o poskusu vloma v kombi. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec s primernim  orodjem na vzvod poskušal odpret voznikova vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 800 ER. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 12. 2020 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec najverjetneje z  razbiranjem stekla prišel v notranjost vozila, ga spravil v pogon in odpeljal s kraja. Vrednost vozila je okoli 9000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 12. 2020  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

31. 12. 2020 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v vozilo na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice, natočil za okoli 45l goriva in nato kraj zapustil, ne da bi gorivo plačal. Policisti nadaljuje z delom.

03. 01. 2021 – SPROŽEN ZEMELJSKI PLAZ NA OBMOČJU TROJAN
Policisti so bili obveščeni o sprožitvi manjšega zemeljskega plazu na območju Trojan. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je zaradi razmočenosti odtrgal manjši del betonske nabrežine ob robu regionalne ceste, vendar plaz ni splazil na vozišče, saj ga je zaustavil jarek ob robu vozišča. Plaz je bil saniran in zavarovan s strani delavcev cestnega podjetja Novo Mesto in lastnika parcele. Materialna škoda na državni infrastrukturi ni nastala, promet pa poteka normalno.

03. 01. 2021 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice iz parkiranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 29.12.2020  in  01.01.2021 izkoristil odsotnost lastnika in iz parkiranega vozila  odtujil prednjo registrsko tablico. Materialna škoda znaša 20 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!!!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi