Kronika PP Domžale: Ukraden avto namerno zažgal, pri poskusu vloma prijete štiri osebe

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 9. 2021 do 3. 10. 2021

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več tatvin in vlomov, od tega je bilo nekaj poskusov vlomov, v enem primeru pa so bili štirje storilci po sprožitvi alarma prijeti s strani varnostnika. Policisti so obravnavali tudi nekaj prometnih nesreč, vožnjo pod vplivom alkohola ter vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Mengšu je prišlo do požara osebnega vozila. Na kraju so policisti ugotovili, da je bilo vozilo pred časom ukradeno, storilec pa ga je po zapustitvi namerno zažgal. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči udeležena voznica skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla po cesti. Materialna škoda na skiroju ni nastala, povzročiteljica pa je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

28.09.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v dopoldanskem času odtujil zaklenjeno moško gorsko kolo znamke Cuba Analog, črno-sivo-rdeče barve, ki je bilo zaklenjeno ob ulično svetilko v bližini osnovne šole. Materialna škoda znaša 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28.09.2021 – POSKUS VLOMA V ZAPUŠČEN OBJEKT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v zapuščen objekt, kjer je bilo sproženih tudi več alarmov. Na kraju so bile s strani varnostnika prijete 4 osebe, ki so v objekt vstopile skozi razbito steklo v I. nadstropju. Materialna škoda znaša 500 EUR. Odtujenega ni bilo ničesar. Policisti nadaljujejo z delom in zoper osebe podajo KO na pristojno sodišče.

28.09.2021 – TATVINA DELOV IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov iz parkiranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega in odklenjenega vozila odtujil oba žarometa, prednjo levo pnevmatiko in odbijač z nameščeno registrsko tablico. Materialna škoda znaša 100 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

29.08.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o sprožitvi alarmne naprave ter poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca pristopila do stanovanjske hiše, kjer sta s primernim orodjem na vzvod vlomila skozi lesena vrata terase pri tem pa sprožila zvočno alarmno napravo zaradi katere sta s kraja zbežala in iz hiše ničesar odtujila. Materialna škoda znaša za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.09.2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini neregistriranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 30.08.2021 in 22.09.2021 iz nezavarovanega parkirišča odtujil neregistriran OA znamke Opel Corsa. Materialna škoda znaša 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.09.2021 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega je bilo vozniku proti potrdilu odvzeto – zaseženo vozilo in odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30.09.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost lastnika in mu odtujil moško kolo znamke Rock Machine, črne barve. Materialna škoda znaša za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

30.09.2021 – TATVINA PLATIŠČ S PNEVMATIKAMI
Policisti so bili obveščeni o tatvini platišč z pnevmatikami iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila znamke Fiat Ducato odtujil dve platišči z pnevmatikami in lastnika oškodoval za 400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

30.09.2021 – PROMETNA NESREČEA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila, vzrok pa prekratka varnostna razdalja ene izmed voznic. V prometni nesreči se je eden izmed voznikom lahko telesno poškodoval, zdravniško pomoč pa je iskal sam. Materialna škoda znaša za okoli 7.500 EUR. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

30.09.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene kolesarnice odtujil moško gorsko kolo znamke Fuji, Nevada 1-9, modre barve in s tem lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

01.10. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje v rdečo luč na semaforju. Udeleženka se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

01.10.2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v vozilo višjega cenovnega razreda iz katerega je izvršil tatvino računalnika in prednja žarometa. Materialna škoda znaša za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

01.10. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

02.10.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti pritlično okno, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Materialna škoda znaša za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

02.10.2021 – POŽIG IN NAJDBA UKRADENEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni, da je v Mengšu prišlo do požara na parkiranemu avtomobilu. Policisti so na kraju z ogledom ugotovili, da je bilo vozilo pred časom ukradeno na območju Ljubljane, storilec pa ga je ob zapustitvi namerno zažgal, tako, da je vozilo zgorelo v celoti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca navedenega KD.

03.10.2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila tujega državljana odtujil za okoli 450 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Klub temu, da se motoristična sezona počasi zaključuje, je previdnost pri vožnji še vedno pomembna. Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

Komentarji uporabnikov
Tagi