Kronika PP Domžale: Ukradel smreko, med gašenjem gorečega voska se je poškodoval

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 7. 2021, do 11. 7. 2021

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več tatvin, vloma, prometni nesreči, več voznikom pa je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so bili obveščeni tudi o ožganem moškem, ki je doma v kuhinji topil vosek starih sveč, pri tem pa na posodo nad ognjem pozabil. Pri tem se je vosek vžgal, med gašenjem ognja se je moški ožgal po rokah in glavi in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. V stanovanju se je v kritičnem času nahajala še ena oseba, ki se je nadihala dima, zato je bila z reševalnim vozilom prepeljana v UKC Ljubljana. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6.7.2021 – TATVINA SMREKE
Policisti so bili obveščeni o tatvini smreke. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na tuji parceli posekal in nato tudi odtujil večjo smreko ter tako oškodoval lastnika parcele za okoli 1.200 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

6.7.2021 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz parkiranega kombiniranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 05.07.2021 in 06.07.2021 odtujil obe registrski tablici iz vozila parkiranega pred trgovino tuš v Rodici. Materialna škoda znaša okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

6.7.2021 – KAZNIVO DEJANJE POVZROČITVE SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o ožganem moškem. Ugotovljeno je bilo, da je moški doma v kuhinji topil vosek starih sveč, pri tem pa na posodo nad ognjem pozabil. Pri tem se je vosek vžgal, med gašenjem ognja se je moški ožgal po rokah in glavi in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. V stanovanju se je v kritičnem času nahajala še ena oseba, ki se je nadihala dima, zato je bila z reševalnim vozilom odpeljana tudi ona. Nastala je materialna škoda za okoli 300 EUR. Policisti bodo zoper osebo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

6.7.2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA PO 113A ČL. ZPRCP BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola (0.58 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6.7.2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA PO 113A ČL. ZPRCP BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola (0.61 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6.7.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil zaklenjeno žensko treking kolo znamke Kilimanjaro, bele barve ter oškodoval lastnico za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7.7.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja enega izmed voznikov v križišču. Po trku med dvema voznikoma je enega odbilo v semafor nato pa od tam v tretje vozilo. Skupna materialna škoda znaša za okoli 11.000 EUR. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

8.7.2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODOBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa zaradi vožnje preblizu desnega roba padla iz vozišča na pločnik in se pri tem poškodovala. S kraja je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Nastala je materialna škoda za okoli 10 EUR. Voznici kolesa bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo

9.7. 2021 – VLOM V ŠTIRI AVTOMOBILE
Policisti so bili tega dne obveščeni o štirih vlomih v avtomobile. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v vseh primerih s primernim orodjem razbil steklo na vratih vozila ter tako prišel v notranjost od koder pa ni odtujil ničesar. Z dejanjem je povzročil skupno za okoli 1.200 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2021 – PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA BREZ ZAČASNEGA ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega pa je voznik odločno odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, brez začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, ker ga ni imel pri sebi. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10.7. 2021 – VLOM V AVTODOM V TUJINI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtodom, ki se je zgodil v tujini, ko sta bila oškodovanca na dopustu. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl stransko okno ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino denarnice z nekaj gotovine ter mobitela. Prav tako je poskušal z nosilca izvršit tatvino koles, kar pa mu ni uspelo. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti bodo o zadevi s Poročilom obvestili pristojno ODT.

10.7.2021 – TATVINA DVEH OTROŠKIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh novih otroških koles v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil eno modro in eno rdečo kolo znamke Smart ter s tem trgovino oškodoval za 350 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 7. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 7. 2021 – ZASEG NEREGISTRIRANEGA MOPEDA
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega mopeda. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da mladoletni voznik moped vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti moped zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. O postopku z mladoletnim so policisti obveščali zakonitega zastopnika, katerega so tudi seznanili, da bodo zoper mladoletnega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.7.2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Voznici so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi