Kronika PP Domžale: Ukradel denar iz cerkvene skrinjice za prostovoljne prispevke

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 10. 2021 do 17. 10. 2021

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več vlomov ter tatvin, predvsem koles in električnih skirojev. Prav tako so policisti obravnavali več prometnih nesreč, več primerov nasilja v družinah, poškodovanje vozila na parkirišču, preprečitev uradnega dejanja in kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. V tej intervenciji so bili policisti s strani veterinarske inšpektorice obveščeni, da je občan pri njihovem nadzoru nad živalmi, grozil in bil verbalno nasilen. Policisti so ugotovili, da je ob kontroli veterinarske inšpektorice, oskrbnik goveda postal močno razburjen in po opozorilu inšpektorice začel z grožnjami, vpitjem ter mahanjem z rokami. Zaradi opisanega sta inšpektorici prekinili uradno nalogo in obvestili policijo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

14. 10. 2021  –  PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA IN KRŠITEV ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so bili s strani veterinarske inšpektorice seznanjeni, da občan pri njihovem nadzoru nad živalmi grozi in je verbalno nasilen. Ugotovljeno je bilo, da sta veterinarski inšpektorici iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pri občanu želeli opraviti kontrolo izvrševanja ukrepa po ureditveni odločbi.  Oskrbnik goveda se je nad opisanim močno razburil, na njegovo početje pa sta ga inšpektorici opozorili, pri  čemer pa oskrbnik njunih opozoril ni upošteval in je z vpitjem, mahanjem z rokami in grožnjami nadaljeval. Zaradi opisanega sta inšpektorici prekinili z uradno nalogo in obvestili policijo. Policisti so na kraju inšpektoricama nudili asistenco pri izvedbi postopka, med nudenjem le te pa je oskrbnik kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru, zaradi česar so mu policisti izdali plačilni nalog. Prav tako bodo policisti zoper oskrbnika po vseh zbranih  obvestilih podali ustrezni zaključni akt na tožilstvo.

11. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili,  da je partner nad svojo družino že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili  60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega  podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

11. 10. 2021 – VLOM V SKRINJICO ZA POBIRANJE PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skrinjico za pobiranje prostovoljnih prispevkov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v cerkev ter s primernim orodjem na vzvod odprl vratca skrinjice in iz nje izvršil  tatvino gotovine. Materialna škoda znaša okoli 140 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred trgovine, ko se je oškodovanec nahajal v trgovini, izvršil tatvino črnega električnega skiroja znamke Urban Glide, tip ride  100 pro, neznanih serijskih številk. Prav tako je oškodovanec na skiroju imel puščeno torbico z osebnimi dokumenti. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 420 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2021 – PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti so odvzeli prostost in odredili  pridržanje po 157/2 ZKP osumljencu, kateri je osumljen večih vlomov v  stanovanjske hiše. Po opravljeni hišni preiskavi, je bil osumljeni s kazensko ovadbo izročen v nadaljnji postopek  pri dežurnemu preiskovalnemu sodniku, kateri je po zaslišanju zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.

12. 10. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene drvarnice ob stanovanjski hiši odtujil tam parkirano moško gorsko kolo Scott Scale 950, sive barve in s tem lastnika oškodoval za okoli  800  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in tam trčila v drog oznake za plin in vodo. V postopku z  voznico so  policisti ugotovili, da je le ta osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola, zaradi česar so ji začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.500 EUR. Policisti bodo začasno odvzeto vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 10. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjenega strešnega nosilca parkiranega osebnega avtomobila odtujil kolo znamke Cube Attention, grafitno sive barve in s tem lastnika oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2021  –  PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA IN KRŠITEV ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so bili s strani veterinarske inšpektorice seznanjeni, da občan pri njihovem nadzoru nad živalmi grozi in je verbalno nasilen. Ugotovljeno je bilo, da sta veterinarski inšpektorici iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pri občanu želeli opraviti kontrolo izvrševanja ukrepa po ureditveni odločbi.  Oskrbnik goveda se je nad opisanim močno razburil, na njegovo početje pa sta ga inšpektorici opozorili, pri  čemer pa oskrbnik njunih opozoril ni upošteval in je z vpitjem, mahanjem z rokami in grožnjami nadaljeval. Zaradi opisanega sta inšpektorici prekinili z uradno nalogo in obvestili policijo. Policisti so na kraju inšpektoricama nudili asistenco pri izvedbi postopka, med nudenjem le te pa je oskrbnik kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru, zaradi česar so mu policisti izdali plačilni nalog. Prav tako bodo policisti zoper oskrbnika po vseh zbranih  obvestilih podali ustrezni zaključni akt na tožilstvo.

14. 10. 2021 – VLOM V NOVOGRADNJO IN TATVINA TOPLOTNE ČRPALKE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na zunanji strani novogradnje odstranil zunanjo enoto toplotne črpalke in jo odtujil. Nato je s primernim orodjem, na vzvod, skozi  atrijska vrata, vlomil v novogradnjo in iz kurilnice novogradnje odtujil še tam nameščeno notranjo enoto toplotne  črpalke. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi vožnje po nasprotni strani smernega vozišča trčil v vozilo oškodovanca, ki je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal  po svojem voznem pasu. NN voznik je nato odpeljal naprej, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu in mu s  tem povzročil okoli 300 EUR materialne škode na vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve neznanega voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

15. 10. 2021 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz zaklenjene vrtne lope odtujil moško gorsko kolo in tlačni čistilnik, da je na neznan način odstranil ključavnico obešanko in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1430 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 10. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz odklenjenega pomožnega prostora vzel električno skiro in čistilec, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za 1157,2 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 10. 2021  – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s sobe ob vhodnih vratih v odklenjeni stanovanjski hiši, odtujil električni skiro in s tem dejanjem oškodoval lastnico za  okoli  500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili,  da je partner nad svojo družino že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega  podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16. 10. 2021 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec namerno poškodoval vozilo in sicer je z neznanim predmetom poškodoval prednja desna vrata ter razbil steklo na zadnjih desnih vratih. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 200 EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2021 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE IN PRIJETA OSEBA PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni, da imajo v trgovini zadržano osebo, katera je odtujila več različnih deodorantov v skupnem znesku 387,45 EUR. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljenka artikle dala v svojo torbo in odšla mimo blagajne iz trgovine. Do prihoda policistov jo je na kraju zadržala zaposlena oseba. Izdelki so bili osumljenki zaseženi in vrnjeni trgovini. Policisti bodo zoper storilko napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16. 10. 2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno  da voznica vozilo  vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na  podlagi 23. člena ZPrCP so ji policisti  vozilo zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper kršiteljico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 10. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod  vlomil skozi pritlično okno, vstopil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil nakit in denar. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod najprej odprl pritlično okno, v nadaljevanju pa še balkonska vrata in tako prišel v notranjost  stanovanjske hiše, katero je pregledal, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 400 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drevo, nato pa ga je odbilo v kovinsko – betonsko ograjo pri stanovanjski  hiši. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu oz. lastniku betonske ograje. Materialna škoda na ograji znaša okoli 300 EUR.  Policisti so neznanega voznika naknadno izsledili in mu izdali plačilni nalog.

17. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori, so policisti ugotovili,  da je partner nad svojo partnerko v prisotnosti otroka že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje, z njo grdo  ravnal in jo z omejevanjem njenih enakih pravic v skupnosti spravljal v podrejeni položaj. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja.  Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi