Kronika PP Domžale: Ukradel čokoladice, nato pa fizično obračunal z varnostnikom

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 3. 2021 do 21. 3. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugim tudi roparsko tatvino v trgovini, saj se je nepridiprav po tatvini šestih čokoladic fizično uprl in napadel varnostnika, ki je storilca pozval, da izroči odtujene predmete. V času, ko je varnostnik fizično zadrževal osumljenca, ga je le ta večkrat z rokami udaril v predel obraza, zaradi česar je varnostnik utrpel lahke telesne poškodbe. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 3. 2021 – UHAJANJE PLINA IN KD POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o uhajanju plina. Ugotovljeno je bilo, da so delavci z bagrom pri kopanju zemlje na dvorišču stanovanjske hiše z žlico bagra prebili cev plinovoda, zaradi česar je začel uhajati plin. Na kraj so bili poslani gasilci, ki so zaprli plinovod. Materialna škoda znaša okoli 300 €. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenca kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti napisali kazensko ovadbo.

15. 3. 2021 – ROPARSKA TATVINA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni, da je varnostnik pri tatvini ujel storilca, ki je napadel tudi varnostnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec v trgovini izvršil tatvino šestih čokoladic, ki jih je dal v žepe jopice, hlač in za pulover. Navedeno je opazil varnostnik preko video nadzornih kamer, ki je storilca pozval, da izroči odtujene predmete, čemur pa se je osumljenec fizično uprl in napadel varnostnika, z namenom da bi pobegnil, zato je varnostnik zoper njega uporabil telesno silo in osumljenca zadržal do prihoda policistov na kraj. V času fizičnega zadrževanja osumljenca s strani varnostnika je osumljeni uspel z rokami večkrat udariti varnostnika v predel obraza, zaradi česar je varnostnik utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z delom in bodo osumljencu izdali plačilni nalog ter zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

16. 3. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže odtujil moško gorsko kolo znamke Scott, top Aspect 780, št. okvirja CCEV2098, letnik 2020, črne barve z zeleno poslikavo, ter s tem oškodoval lastnika za okoli 250 €. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 3. 2021 – TATVINA TELEVIZORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini televizorja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjen garaže odtujil rabljeno televizijo znamke LG, ter s tem oškodoval lastnika za okoli 100 €. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 3. 2021 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz predprostora trgovine odtujil vrtno garnituro Decoris Marbella, bele barve. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 3. 2021 – ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika mopeda – dvokolo, ki je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil moped dvokolo zasežen in z avto vleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 3. 2021 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz trgovine izvršil tatvino ženske jakne in dveh ženskih hlač v znesku 160 €. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 3. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, poizkušal odpreti vrata terase, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil. S tem je lastnika hiše oškodoval za okoli 1.000 €. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti večjo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo na sodišče podali podali kazensko ovadbo Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

***************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Počasi se začenja motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti so beležili več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili ali jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi